William Knight

Tenor William Knight

William Knight

William Knight begon zijn muzikale carrière als een koorknaap van St.Paul’s Cathedral, Londen. Hij studeerde Muziek aan de Universiteit van York, waar hij de Tenor Scholar in York Minster was. Sinds 2014 woont hij in Nederland en werkt hij als solist en ensemble zanger in Nederland en daarbuiten. In hetzelfde jaar begon hij zijn kernlidmaatschap bij het Nederlands Kamerkoor.

Als solist heeft William met veel ensembles gewerkt. Bijvoorbeeld bij de Nederlandse Bachvereniging (Schütz, Schein, Hammerschmidt – gedirigeerd door Jos van Veldhoven), Collegium Vocale Gent (Monteverdi’s Vespers – gedirigeerd door Philippe Herreweghe), Amsterdam Baroque (Bach Cantatas – gedirigeerd door Ton Koopman), het Nederlands Kamerkoor (Handel’s Israel in Egypt gedirigeerd door Richard Egarr), Gli Angeli (Religieuze en wereldlijke Madrigalen van Monteverdi – gedirigeerd door Stephan Macleod), Capilla Cayrasco (CD – Sacred Music by Ockeghem & Josquin gedirigeerd door Eligio Luis Quinteiro), en het Nieuw Bach Ensemble (Evangelist en arias in Bach’s Johannes Passion – gedirigeerd door Krijn Koetsveld).

William is één van de oprichters van The Windsor Consort, een vocaal ensemble gespecialiseerd in muziek uit de 17de en 18de eeuw. Hier gebruikt hij zijn ervaring als ensemble zanger in het Verenigd Koninkrijk en Nederland, waar hij met veel gerenommeerde groepen heeft gewerkt. Bijvoorbeeld The Sixteen, The Gabrieli Consort, The Marian Consort, Cappella Amsterdam en het Nederlands Kamerkoor.Of gebruik onderstaand formulier.
De naam van de solist wordt automatisch meegestuurd.
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Comments are closed.