Stefan Kennedy

Tenor Stefan Kennedy

Stefan Kennedy

De Engelse tenor Stefan Kennedy is momenteel lid van de Dutch National Opera Academy en studeerde onlangs af aan de Royal Academy of Music. Hij studeert momenteel bij Don Marrazzo en speelt dit jaar de rol van Male Chorus in Brittens The Rape of Lucretia en Ferrando in Mozarts de Così fan Tutte. Hij zal ook zijn debuut maken bij De Nationale Opera in Macmillan’s Clemency in maart 2018.
Aan de Royal Academy of Music was hij een solist voor de RAM/Kohn Foundation Bach Cantata Series. Stefan ontving hierbij de Grabowsky-Connell prijs in 2017 en in 2016 de Sir Thomas Armstrong prijs. In 2017 speelde hij de rol van Acis in Acis & Galatae van Handel onder leiding van Michael Chance in de Duke’s Hall en het Grange Festival. In 2016 trad hij op in verschillende producties in Opera Holland Park, en in 2017 met English Voices op het Festival d’Aix-en-Provence.
Hoogtepunten van oratorio-uitvoeringen zijn Bachs John Passion op New College Oxford, Monteverdi’s Vespers in de kathedraal van Ely, Bachs Mattheus Passion in Cambridge, Händels Messiah in St Martin-in-the-Fields en Chester & Chichester kathedralen, Haydns The Creation in de kathedraal van Rouen en Mozarts Requiem in St Martin-in-the-Fields. Stefan is een fervent recitalist en heeft onlangs onder andere Schuberts Die schöne Müllerin, Schumanns Liederkreis Op. 24 en Brittens Winter Words uitgevoerd.
Stefan studeerde muziek aan het Clare College in Cambridge, waar hij een koorbeurs volgde. Hij is buitengewoon dankbaar voor de genereuze steun van The Countess of Munster Musical Trust, het Lady Clare Fund, Patricia Routledge DBE, Baroness O’Cathain en Timothy & Christina Benn.Of gebruik onderstaand formulier.
De naam van de solist wordt automatisch meegestuurd.
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Comments are closed.