Intermediair voor solisten, koren, instrumentalisten, orkesten en dirigenten

We gaan voor een 10!

Sophia Faltas

Sophia Faltas begon haar muzikale ontdekkingsreis als kind bij de Nationale Koren. Hier maakte ze kennis met klassieke muziek, en kreeg ze de kans om samen te werken met vele gerenommeerde ensembles en dirigenten. Tijdens haar middelbare schooljaren begon ze zich ook te richten op solozang, en had ze les aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen. Later studeerde ze aan de conservatoria van Amsterdam en Den Haag. Ze had les van o.a. Sasja Hunnego, Hanneke de Wit, Dame Emma Kirkby en Paul Triepels. Haar huidige docent is Catrin Wyn-Davies.

Inmiddels is ze actief als freelance mezzosopraan, met name in barok- en renaissance muziek. Zo verzorgde ze recentelijk een concert met frottola liederen voor het Trigonale Festival der Alten Musik. Ze zong de rol van Sorceress in Purcell’s Dido en Aeneas, waarover het NRC Handelsblad schreef dat ze als tovenares ‘behoorlijk imponeerde’. Ze werd ook geprezen door de krant voor haar uitvoering van Ya Mariam, een Syrisch kerstlied, wat ze in eigen arrangement zong met het LUDWIG ensemble.

Ze vertolkt regelmatig de alt-solo in Bach cantates en oratoria. Met het Sollazzo Ensemble voert ze (laat-)middeleeuwse muziek uit, op podia zoals het Oude Muziek Festival Utrecht en Misteria Paschalia Kraków.

Naast haar succesvolle ontwikkeling als solist, zingt ze graag in kamerkoren en ensembles. Zo zong ze concerten bij Vox Luminis, Collegium Vocale Gent en Cappella Amsterdam. Ze is verbonden aan de Nationale Koren als docent.

Sophia Faltas

Meer weten?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer weten?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.