Sander de Jong

Tenor Sander de Jong

Sander de Jong

De Nederlandse tenor Sander de Jong begon met zingen bij het Martini- en Roderjongenskoor waar hij eerst als jongensopraan en later als tenor zijn liefde voor zang ontdekte. Zijn zangstudie aan het Conservatorium van Amsterdam bij Pierre Mak. Daarna zette hij zijn studie voort aan de Hochschule für Musik te Hamburg bij Jörn Dopfer.
Masterclasses volgde hij onder andere bij Camilla Nylund, Helmut Deutsch, Marius Vlad, Michaela Schuster, Helene Schneiderman en Alexander Oliver.
De jonge tenor maakt momenteel deel uit van de Opernstudio van de Deutsche Oper am Rhein (Düsseldorf/Duisburg) waar hij tot en met het seizoen van 2021/2022 aan verbonden zal blijven.
Tijdens zijn tijd aan de Deutsche Oper am Rhein zingt en zong hij onder meer Remendado in Bizet’s Carmen, Gastone in Verdi’s Traviata, Normanno in Donizetti’s Lucia di Lammermoor, Erster Geharnischter in Mozart’s Zauberflöte. Harry Frommermann in Comedian Harmonist in Concert en Der Junge in Da Falla’s Meister Pedros Puppenspiel
Gastengagementen brachten hem onder meer naar de Hamburgische Staatsoper waar hij de Eunuch zong in Sjostakovitsj’ Die Nase, het Theater Kiel waar hij Benjamin zong in Balkonien, de Wadopera Fryslân waar hij Rev. Horace Adams in Britten’s Peter Grimes zong en de Schlossfestpiele Wernigerode waar hij Matteo Borsa zong in Verdi’s Rigoletto.
Naast zijn passie voor de opera is hij ook op het gebied van het Oratorium zeer actief. Zo zong hij werken van (vroeg)barok tot hedendaagse componisten zoals Schütz, Bach, Händel, Mozart, Mendelssohn, Rachmaninov, Stainer en Dan Forrest.
In het seizoen van 2022/2023 zal Sander zijn debuut maken bij De Nederlandse Reisopera waar hij onder regie van Floris Visser Erster Priester/Erster Geharnischter in Mozart’s Zauberflöte zal zingen.Of gebruik onderstaand formulier.
De naam van de solist wordt automatisch meegestuurd.
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Comments are closed.