Intermediair voor solisten, koren, instrumentalisten, orkesten en dirigenten

We gaan voor een 10!

Remmert Velthuis

Remmert Velthuis (1978) kreeg de muziek met de paplepel ingegoten, als zoon van een pianist en een gambiste. Na blokfluitlessen en kinderkoor, speelde hij enkele jaren het Hongaarse cembalom. Als jongvolwassene ontwikkelde hij zich als multi-instrumentalist in diverse stijlen pop- en rockmuziek.

Tijdens zijn opleiding schoolmuziek heeft hij het zingen ontdekt. Het begon met liederen van Schubert in de lessen van Elise Galama en Ira Spaulding, en projecten bij Pa’dam (o.l.v. Maria van Nieukerken), het NSK (o.l.v. Hans Leenders) en Bachkoor Holland o.l.v. Charles de Wolff.

Tussen 2000 en 2017 combineerde Remmert solistische zangopdrachten en koorzang met optredens als drummer, bassist en gitarist/zanger in het clubcircuit en buitenlandse tournees. Daarnaast werkte hij als als koordirigent en muziekdocent.

Sinds 2017 heeft hij de popmuziek aan de wilgen gehangen en de zangstudie intensief vervolgd, eerst bij Paula de Wit en sinds 2019 bij Ronald Klekamp.

Recent volgde Remmert  op de Zomeracademie in Zutphen masterclasses bij Peter Kooij en Jasper Schweppe, en werkte met Ton Koopman en Klaas Stok.

Momenteel ligt de focus op het solistische oratoriumwerk (Bach), maar ook renaissance polyfonie en romantisch lied- en operarepertoire liggen hem na aan het hart.

 

Remmert Velthuis

Meer weten?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer weten?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.