Pierre Mak

Bariton Pierre Mak

Pierre Mak

De bariton Pierre Mak studeerde zang aan de conservatoria van Zwolle en Utrecht,
het Mozarteum in Salzburg en de Schola Cantorum Basiliensis in Basel. Hij nam deel aan masterclasses bij Elisabeth Schwarzkopf en Robert Holl. Verder volgde hij lessen bij Aafje Heynis, Henny Diemer, Margreet Honig en Ira Siff.

Pierre Mak werkt met grote regelmaat als solist mee aan oratoriumuitvoeringen. De Passies van Bach, meerdere oratoria van Händel, een groot aantal 19e eeuwse oratoria (o.a. Requiem Fauré, Ein Deutsches Requiem Brahms, Paulus en Elias Mendelssohn) en enige 20e eeuwse oratoria (o.a. Carmina Burana Orff, A Child of our Time Tippett) behoren tot zijn repertoire.
Hij gaf talloze liederenrecitals. Met name het Duits-Romantisch en het Frans lied hebben zijn grote voorliefde.
Ook op het terrein van de opera liet hij zich niet onbetuigd: hij vertolkte diverse rollen, waaronder Der Gatte in Reigen van Philippe Boesmans, Frank in Die Fledermaus van Strauss, Plumkett in Martha van von Flotow, Fasolt in Das Rheingold van Wagner. In de zomer van 2018 was hij als Lamme Goedzak te zien en te horen in Thijl van Jan van Gilse.

Pierre Mak gaf masterclasses in de VS en Portugal.
Hij is als docent zang en als docent Lied en Oratorium verbonden aan het Conservatorium van Amsterdam.Of gebruik onderstaand formulier.
De naam van de solist wordt automatisch meegestuurd.
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Comments are closed.