Nanco de Vries

Bariton Nanco de Vries

Nanco de Vries

De Nederlandse bariton Nanco de Vries begon zijn zangstudie als bas aan het Utrechts Conservatorium bij Udo Reinemann en sloot deze cum laude af. In hetzelfde jaar was hij prijswinnaar van het Christina Deutekom concours en werd toegelaten tot de studie voor de Nederlandse Muziekprijs.

Hij zette zijn zangstudie voort bij Diane Forlano en ontwikkelde zijn stem verder in het baritonvak bij de Amerikaanse tenor James McCray . Vervolgens maakte hij als Alfio in Cavalleria Rusticana zijn bariton debuut. Momenteel wordt hij gecoacht door Gundula Hintz en James McCray.

Hij werkte met verschillende vooraanstaande dirigenten, orkesten en regisseurs in binnen- en buitenland o.a. in het “Große Festspielhaus” in Salzburg en in de Philharmonie München. Hoogtepunten van zijn laatste concert engagementen in het Amsterdams Concertgebouw zijn o.a. Christus in de Matthäuspassion van Bach met het Brabants Orkest, Die Theresien Messe en Die Schöpfung (Haydn) met het Radio Kamer Orkest o.l.v Frans Brüggen, Symfonie no.9 van Beethovens o.l.v.Claus Peter Flor, Janacheck`s Osud met het Radio Filharmonisch Orkest o.l.v. Edo de Waart. Ook zong Nanco de titelrollen in ”outdoor-concerten” in Amsterdam van Verdi`s Nabucco en MacBeth.

Vanaf `96 was hij aan het Meininger Staats Theater geengageerd ,waar hij o.a. de volgende rollen voor zijn rekening nam; Hollander (Der Fliegende Hollander) en Scarpia (Tosca). Hierna was Nanco vast verbonden aan de Komische Oper te Berlijn waar hij o.a. Balstrode (Peter Grimes), Leander (Liefde voor de drie sinaasappelen) en Mr. Gedge (Albert Herring) zong.

Momenteel is hij als freelance opera en concertzanger werkzaam. Als zodanig werkte hij mee als Allessio ,voor een opname van La Sonnambula door de Vlaamse Opera. Ook vertolkte Nanco de baritonpartij in het War Requiem van Britten uitgevoerd door het Gelders Orkest , en was hij te horen in Il Prigioniero van Dallapicola,een productie van De Nederlandse Opera.

In de afgelopen jaren was hij te horen als Boris (Boris Godunov), Wotan (Das Rheingold) en de Dood , in Der Kaiser von Atlantis.Of gebruik onderstaand formulier.
De naam van de solist wordt automatisch meegestuurd.
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Comments are closed.