Maximilian Vogler

Tenor Maximilian Vogler

Maximilian Vogler

Deze jonge Duitse tenor treedt als solist op in heel heel zijn geboorteland en aangrenzende landen. HIj werkte o.a. met de Jenaer Philharmonie, de Südwestdeutschen Philharmonie, Barockorchestern La Stagione Frankfurt, L’Arco Hannover en La Banda Augsburg. Daarnaast werkt hij met meerdere kamermuziekensembles en heeft hij bijzonder aandacht voor het lied.
In 2019 zong hij bij Operahaus Zurich in een kinderproductie en in 2021 in een productie van J. Haydns „La Speziale“ in Konstanz (D) Ook is hij nauw verbonden met de Origen Festival Cultural (CH) en sinds kort ook met Montreux Jazz Festival China.
Maximilian ontving een beurs van Festivals LIED Basel en de Lyrabeurs. In zijn geboortestad Konstanz ontving hij onderscheidingen, zo ook van Musikorganisation Zürichsee, Dienemann-Stiftung Luzern, Stiftung Lyra en hij was deelnemer bij meerdere internationale zangconcoursen.
Maximilian studeerde van 2012-2016 succesvol aan de HfM Detmold bij Prof. Gerhild Romberger en van 2016-2020 vervolgde hij zijn studie bij Profe. Werner Güra aan de Zücher Hochschule der Künste waar hij eveneens zeer succesvol afstudeerde. Hij volgde masterclasses bij Margreet Honig, Ann Murray, Ingeborg Danz, Jard van Nes, Robert Holl, Benjamin Appl, Graham Johnson, David Selig, Malcolm Martinaus en Julius Drake.
Het komende seizoen zal hij als solist in de Johannes Passion van J.S.Bach zijn eerste CD opnemen met Gli Abgeli Genève o.l.v. Stephan MacLeod.Of gebruik onderstaand formulier.
De naam van de solist wordt automatisch meegestuurd.
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Comments are closed.