Marcel van Dieren

Bariton Marcel van Dieren

Marcel van Dieren

De bariton Marcel van Dieren studeerde klassiek solozang aan het Conservatorium van Tilburg bij Frans Fiselier. Daarna werd hij gecoacht door James McCray (leerling van Mario del Monaco) en sinds 2008 door de Nederlandse mezzosopraan Gemma Visser. Eerder studeerde Marcel aan de MusicAllFactory in Tilburg om zich te bekwamen in het musicalvak en kreeg privé zangles van o.a. Edward Hoepelman.

Zijn operadebuut maakte Marcel in 2005 met de rol van Mister Astley in de Prokofjev opera “De Speler” bij Opera Zuid. Daarna heeft hij vele opera-, operette- en musicalrollen gespeeld en gezongen bij ondermeer Opera Zuid, Opera Spanga, het Productiehuis Jeugdconcerten Concertgebouw Amsterdam, Joop van den Ende Theaterproducties, Barokopera Amsterdam en het Duitse Theater Hagen.

Tot zijn belangrijkste successen op de bühne horen rollen als Sharpless in “Madama Butterfly” (Puccini), Ford en Pistola in “Falstaff” (Verdi), Escamillo in “Carmen” (Bizet), Tonio in “I Pagliacci” (Leoncavallo), Aeneas in “Dido and Aeneas” (Purcell), Giorgio Germont in “La Traviata” (Verdi), Masetto in “Don Giovanni” (Mozart), Tsaar Saltan in “Tsaar Saltan” (Rimsky-Korsakov), Pandolfe in “Cendrillon” (Massenet), Ernesto in “Il Pirata” (Bellini), The Learned Judge in “Trial by Jury” (Sullivan), The Beast in “Beauty and the Beast” (Menken) en Scar in “The Lion King” (John).Ook op het concertpodium is Marcel van Dieren vaker te bewonderen.
Zijn repertoire omvat ondermeer alle grote Bach oratoria, de Requiems van Fauré, Duruflé en Brahms, Elias (Mendelssohn), Petite Messe Solennelle (Rossini), Die Sieben Worte Christi am Kreuz (Franck) en Via Crucis (Liszt).

Ook heeft hij al vele liederencycli gezongen, in zeer diverse talen. Voorbeelden hiervan zijn Franse mélodies zoals “Don Quichotte à Dulcinée” (Ravel), maar ook de Poolse “Trzy Piesni (Górecki), de “Songs of Travel” (Vaughan Williams) en de beroemde “Dichterliebe” (Schumann).

Naast zijn drukke uitvoeringspraktijk is Marcel ook actief als zangpedagoog.Of gebruik onderstaand formulier.
De naam van de solist wordt automatisch meegestuurd.
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Comments are closed.