Ludovic Provost

Bas Ludovic Provost

Ludovic Provost

Ludovic Provost komt uit de stad Perpignan. Al vanaf jonge leeftijd gaat hij voor een volledig onderricht als musicus naar de Conservatoria van Perpignan en Parijs.

Hij debuteert met zang bij La Maîtrise du Centre de Musique baroque de Versailles en vervolgt later zijn studie bij zijn zangleraar Yves Sotin. Later komt hij bij de Dutch National Opera Academy onder leiding van Alexander Oliver, hij perfectioneert zijn vaardigheden bij Margreet Honig. Hij volgde masterclasses bij talrijke persoonlijkheden in de zangwereld en is finalist geweest van diverse internationale concoursen.

Ludovic maakte deel uit van Het Nederlands Kamerkoor, de Nederlandse Bachvereniging en Les Arts Florissants. Hij is nu bariton in het Groot Omroepkoor. Hij zong ook als solist onder leiding van Alfredo Bernardini, William Christie, Richard Egarr, Christophe Rousset en Olivier Schneebeli.

In de opera heeft hij de rol van Mozarts Figaro gezongen, de rol van Demetrius in de Midsummernight’s Dream van Britten, die van Melisso in Alcina van Haendel en die van Curio in Giulio Cesare van dezelfde componist. Eveneens was hij de Gianni Schicchi van Puccini, Macrobio in La Pietra del Paragone van Rossini en Mercutio in Roméo et Juliette van Gounod.

Zijn repertoire bestaat ook uit een groot aantal liederen, melodieën uit hedendaagse muziek, uit Passies van J.S. Bach en uit een groot aantal liturgische werken.Of gebruik onderstaand formulier.
De naam van de solist wordt automatisch meegestuurd.
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Comments are closed.