Lieven Termont

Bariton Lieven Termont

Lieven Termont

Lieven Termont is een bekend gezicht in de wereld van de oude muziek. Als solist zong deze Belgische bariton onder leiding van o.a. Paul Dombrecht, Philippe Pierlot, Erik Van Nevel, Florian Heyerick, Edmond Saveniers, Lazlo Heltay, Paul Van Nevel, Patrick Peire, Ludo Claesen, Yvan Meylemans, Marcel Ponseele, Bo Holten, Pieter Cox en Jos Vermunt.

Zowel als solist als in ensembleverband concerteerde Lieven Termont in heel Europa, Noord- en Zuid- Amerika en Zuidoost-Azië en is hij te horen op meer dan vijftig CD’s; het merendeel met Capilla Flamenca en het Huelgas Ensemble.
Recentelijk werd, na het succes van de eerste CD met lamentaties van Cristòbal de Morales, een opname rond Luther op de markt gebracht door Utopia, het nieuwe ensemble waar Lieven deel van uitmaakt.

Opmerkelijke solo-engagementen van de laatste jaren zijn de baritonsolo in het Deutsches Requiem van Brahms met het Brussels Philharmonic, een concerttournee in Hongkong en Zuid-Korea met Il Gardellino, een reeks Bach-cd’s met datzelfde ensemble en de wereldpremière van de Lukaspassion van Homilius/C.P.E Bach met Il Fondamento.

Lieven Termont behaalde aan het Lemmensinstituut in Leuven een Master in de muziek en studeerde bij Lieve Vanhaverbeke, Maarten Koningsberger en Jard Van Nes.

Lieven is laureaat van de Erna Spoorenberg Vocalisten Presentatie 1996 in Nederland en is leraar zang aan het Stedelijk Conservatorium van Leuven en aan de muziekacademies van Aalter en Aalst in Belgie.Of gebruik onderstaand formulier.
De naam van de solist wordt automatisch meegestuurd.
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Comments are closed.