Leander van Gijsegem

Tenor Leander van Gijsegem

Leander van Gijsegem

Na het behalen van een masterdiploma taal- en letterkunde in 2013, begon de Belgische tenor Leander Van Gijsegem aan zijn verdergezette studie klassieke zang aan het koninklijk conservatorium van Gent, bij bas-bariton Marcos Pujol. Vandaag wordt hij gecoacht door tenoren Ludwig Van Gijsegem en Marcel Reijans en sopraan Diane Verdoodt.
Leander Van Gijsegem heeft een gevarieerd repertoire, en vertolkte o.a. de rollen van Aeneas (Henry Purcell – Dido & Aeneas), Soldato I (Claudio Monteverdi – L’incoronazione die Poppea), Guido Contini (Maury Yeston – Nine), Testo en Tancredi (Claudio Monteverdi – Il combattimento di Tancredi e Clorinda), L’Arithmétique en La Théière (M. Ravel – L’enfant et les sortilèges), Hans (Leon Jessel – Schwarzwaldmädel), Brissac (Louis Varney – Les mousquetaires au couvent), Robert (Henri Christiné – Dédé), Abraham (Benjamin Britten – Abraham & Isaac), Don Chisciotte (Francesco Conti – Don Chisciotte in Sierra Morena), Il Contino Belfiore (W.A. Mozart – La Finta Giardiniera), Eisenstein (Johann Strauss – Die Fledermaus), Le Pêcheur (Igor Stravinsky – Le Rossignol) en Tamino (W.A. Mozart – Die Zauberflöte).
Leander was in de voorbije jaren ook te horen als solist in verschillende missen en het requiem van Mozart, de Mariavespers van Monteverdi, Lukas-Passion 1744 van Teleman, het volledige Weihnachtsoratorium van Bach, evenals diens Johannespassie (Evangelist en aria’s) en Matthaüspassie (Evangelist).
Zijn passie voor het vertellen van verhalen kan hij ten volle belichamen in de geënsceneerde rollen, evenals in de grote oratoria.
Daarnaast vervoegde hij reeds meerdere keren Ex tempore o.l.v. Florian Heyerick voor verschillende programma’s in België, Nederland en Zwitserland met muziek van o.a. Haydn, Telemann, Grauper en de Bachfamilie, en zingt hij sinds 2019 als freelancer bij het Vlaams Radiokoor.
Leander stond ook mee aan de wieg van de ensembles Favola en Le Vecchie Musiche, beiden gebaseerd in België.Of gebruik onderstaand formulier.
De naam van de solist wordt automatisch meegestuurd.
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Comments are closed.