Leander van Gijsegem

Tenor Leander van Gijsegem

Leander van Gijsegem

De Belgische tenor Leander Van GIjsegem kan zijn passie voor het vertellen van verhalen ten volle naar voren brengen in de meer geënsceneerde rollen, evenals in de grotere oratoria. In dit soort rollen komt Leanders liefde voor spel ook glansrijk van pas en als zanger en acteur heeft Leander dan ook een zeer eclectisch repertoire en vertolkte reeds uiteenlopende opera- en operetterollen (zie onder). Daarnaast was hij reeds als solist te horen in verschillende concertante werken van Mozart (o.a. het Requiem), Telemann, Monteverdi (o.a. de Mariavespers) en Bach en kon hij zijn grote liefde voor barok in de vrije loop laten bij het belichamen van de Evangelisten in Bach’s Johannes- en Matthäuspassie evenals in diens Weihnachtsoriatorium.

Daarnaast vervoegde Leander reeds vocale ensembles Vox Luminis (o.l.v. Lionel Meunier), Ex Tempore (o.l.v. Florian Heyerick), BachPlus (o.l.v. Bart Naessens), Ghent Singers (o.l.v. Jolien De Gendt) en Swara Vocal Ensemble (Ivan Yohan) voor concerten in België, Nederland, Duitsland, Frankrijk, Zwitserland en Tunesië. Bij het Vlaams Radiokoor (o.l.v. Bart Van Reyn) is hij een veelgevraagd freelancer.

Leander stond mee aan de wieg van de Belgische ensembles Favola, Les Goûts-Authentiques (olv Jan Devlieger) en Le Vecchie Musiche.

Na het behalen van een masterdiploma Taal- en Letterkunde in 2013, begon Leander aan zijn verdergezette studie klassieke zang aan het koninklijk conservatorium van Gent bij bas-bariton Marcos Pujol. Vandaag wordt hij gecoacht door tenoren Ludwig Van Gijsegem en Marcel Reijans en sopraan Diane Verdoodt.Of gebruik onderstaand formulier.
De naam van de solist wordt automatisch meegestuurd.
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Comments are closed.