Jasper Dijkstra

Tenor Jasper Dijkstra

Jasper Dijkstra

Jasper begon op zijn zevende met zingen als jongensalt in het jongenskoor van het Sacramentskoor Breda. Met dat koor verleende hij medewerking aan de reguliere kerkdiensten, maar ook aan diverse uitvoeringen van de Matthäus Passion, symfonieën van Mahler en andere grote composities. Daarnaast studeerde hij Piano bij André Telderman en Orgel bij Kees Stikkers. Als tenor bleef hij nog een aantal jaar zingen in de Sacramentskerk van Breda en studeerde hij Zang bij Lucie Hillen.

Tot de zomer van 2018 was Jasper vast lid van de Cappella Nicolai te Amsterdam onder leiding van Michael Hedley. Het repertoire van de koren binnen de Cappella Nicolai is zeer uitgebreid en reikt van het Middeleeuwse Gregoriaans tot aan muziek uit de eenentwintigste eeuw.

Jasper studeert Oude Muziek Zang aan het Conservatorium van Amsterdam bij hoofdvakdocent Xenia Meijer. Daar volgde hij diverse masterclasses van onder andere Charlotte Margiono en Margreet Honig, en meerdaagse coaching van Emma Kirkby. Hij is lid van het jonge oude muziekensemble Hieronymus, dat bestaat uit Oude Muziek-studenten van de conservatoria in Amsterdam en Den Haag, waarmee hij onder andere op het Festival Oude Muziek te Utrecht zong.

Daarnaast verleent hij als solist en ensemblezanger zijn medewerking aan verschillende projecten in het gehele land, waaronder verschillende rollen in de Passies, Oratoria en Cantates van Bach, oratoria van Haydn en de Messiah van Händel. Ook zong hij bij diverse koren en professionele ensembles, zoals Barokensemble De Swaen, Consensus Vocalis en Le Nuovo Musicke.Of gebruik onderstaand formulier.
De naam van de solist wordt automatisch meegestuurd.
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Comments are closed.