Jasper Dijkstra

Tenor Jasper Dijkstra

Jasper Dijkstra

Na steeds een uitgebreide agenda als zanger te hebben gecombineerd met werken in de gezondheidszorg, besloot Jasper in september 2017 zich volledig te richten op de muziek door te gaan studeren aan het Conservatorium van Amsterdam op de afdeling Oude Muziek, bij hoofdvakdocent Xenia Meijer.

Jasper begon al op zevenjarige leeftijd met zingen in het jongenskoor van het Sacramentskoor Breda. Dit jongenskoor verleent naast reguliere kerkdiensten ook medewerking aan verscheidene uitvoeringen van de Matthäus Passion, symfonieën van Mahler en andere grote composities. Naast de vele repetities van het jongenskoor studeerde hij Piano bij André Telderman en Orgel bij Kees Stikkers. ​

Na zijn stembreuk bleef Jasper verbonden aan de koren in de Sacramentskerk Breda. In diezelfde periode studeerde hij Zang bij Lucie Hillen en verleende hij zijn medewerking aan verscheidene koren en (semi-)professionele ensembles, zoals Barokensemble De Swaen, Consensus Vocalis, Le Nuovo Musicke, Cantores Martini Utrecht en Cappella Breda.

Op dit moment is hij als vaste zanger verbonden aan de Cappella Nicolai te Amsterdam onder leiding van Michael Hedley. Het repertoire is zeer uitgebreid en betreft alles van Gregoriaans tot muziek uit de eenentwintigste eeuw. ​Hiernaast verleent hij als solist en ensemblezanger zijn medewerking aan verschillende projecten in het gehele land, waaronder verschillende rollen in de Passies, Oratoria en Cantates van Bach, de Messiah van Händel.


Of gebruik onderstaand formulier.
De naam van de solist wordt automatisch meegestuurd.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Comments are closed.