Jan Willem van der Hagen

Bariton Jan Willem van der Hagen

Jan Willem van der Hagen

Na aanvankelijk hoorn gestudeerd te hebben aan het Utrechtse Conservatorium begon Jan Willem van der Hagen zijn studie Solozang/Opera aan het Conservatorium in Maastricht bij Mya Besselink, alwaar hij als Uitvoerend Musicus afstudeerde. Hij volgde masterclasses bij o.a. David Wilson Johnson, Rudolf Pernay en Renate Ackermann.

Bij de Internationale Festspiele werd hij geëngageerd in Bayreuth als Graf Almaviva in Le Nozze di Figaro en in Weikersheim als Dancaïro in Carman. In Stuttgart zong Jan Willem solistisch in Bach’s Matthäus Passion met de Gächinger Kantorei o.l.v. Helmuth Rilling.

Op verschillende podia vertolkte Jan Willem rollen zoals Falke (Fledermaus), Papageno (Die Zauberflöte), Guglielmo (Cosi fan tutte) Aeneas (Dido and Aeneas) en Silvio (I Pagliacci). Opera Zuid engageeerde hem voor Larkens (La fanciulla del West), Silvano (Un ballo in maschera), Lido Bootsman en the Guide (Death in Venice), La Speranza (Orfeo) en Il dottore (Macbeth).

In het kader van WMC in Kerkrade zong hij met veel succes Sancho Pancha in de Man van La Mancha tijdens een tournee.

Op het concertpodium is Jan Willem van der Hagen zeer regelmatig te horen in o.a. het Requiem van Fauré, Carmina Burana, de passionen van Bach, La Petite Messe Solennelle, Ein Deutsches Requiem en die Schöpfung.

Enkele malen vertolkte hij met verschillende ensembles, waaronder met musici van het Limburgs Symfonie Orkest, de Lieder eines fahrenden Gesellen van Mahler.

Onlangs zong Jan Willem de rol van Germano in La scala di seta van Rossini o.l.v. Jeroen Weierink in een regie van Elsina Jansen.

Vorig seizoen zong hij de rol van Alberich in de zeer succesvolle productie “Het Ringetje”, een beknopte versie van “Der Ring des Nibelungen” met het Holland Symfonia o.l.v. Hans Leenders en in een regie van Lotte de Beer. Deze voorstelling zal dit jaar hernomen worden in de programmering van de Nederlandse Opera.Of gebruik onderstaand formulier.
De naam van de solist wordt automatisch meegestuurd.
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Comments are closed.