Jan Kristof Schliep

Tenor Jan Kristof Schliep

Jan Kristof Schliep

Jan Kristof Schliep studeerde operazang aan de Universiteit voor Muziek, Theater en Media in Hannover (Duitsland). In 2006 voltooide hij zijn studie als Dipl.-Opernsänger. Al tijdens zijn studies zong hij als gastsolist bij de theaters in Lübeck (Offenbach: La Belle Hélène, Sjostakovitsj: Nos) en Hildesheim (Kálmán: Gräfin Mariza, Henze: Der junge Lord).

Na zijn studie was Kristof negen jaar vast ensemblelid van het TfN • Theater für Niedersachsen in Hildesheim/D. Gedurende die tijd heeft hij meer dan 40 verschillende rollen in opera’s en operettes gezongen, waaronder David (Meistersinger von Nürnberg), Boles (Peter Grimes), Licht (Ullmann: Der zerbrochene Krug), Monostatos (Zauberflöte) en Hexe (Hänsel und Gretel). In 2013 ontving de tenor de Kunstenaarsprijs voor ‘uitstekende artistieke prestaties’ in het TfN.

Hij heeft met regisseurs zoals Prof. Hans Peter Lehmann, Anthony Pilavachi, Jakob Peters-Messer, Roman Hovenbitzer en Frank van Laecke samengewerkt.

In augustus 2019 zong Jan Kristof Schliep de rol van Tamino in de door Jan Rot vertaalde versie van W. A. Mozarts “Die Zauberflöte” in het Steengroevetheater Winterswijk (samen met o. a. Marco Bakker en Peter Lusse) en in september vijf rollen in de Nederlandstalige opera “St. Louis Blues“ van Chiel Meijering met het Orkest de Ereprijs olv. Wim Boermann.

In 2020 zingt hij als gast in het Theater für Niedersachsen de barokopera “Croesus” von R. Keiser en bereidt hij zich voor op verschillende rollen, onder andere Mime en Loge (Wagner: Ring der Nibelungen) en Vere (Britten: Billy Budd).

Ook zijn concertrepertoire is breed en omvat werken uit vijf eeuwen, van werken van Schütz en Bachs cantates en oratoria, Mozarts “Requiem” en Bruckners “Te Deum” tot de extreme tenorpartij in Orffs “Carmina Burana”. Ook de solopartijen in “Die Schöpfung” van Haydn, Saint-Saëns “Oratorio de Noël” of Rossinis “Petit Messe Solennelle” heeft hij al meerdere keren uitgevoerd.

Als zoon van een Evangelisch-Lutherse predikant heeft Kristof een bijzondere affiniteit met de rollen van de Bach-evangelisten. Het evangelie in verhalende en interpretatieve vorm heeft hij van jongs af aan meegekregen. Zijn moeder heeft de oratoria van Bach en vele andere grote koorwerken gezongen in oratoriumkoren, zodat te huize Schliep altijd geestelijke muziekwerken “in de lucht” hingen.

Sinds herfst 2017 woont de tenor in Nijmegen. Hij werkt regelmatig met de vocale coach Axel Heil (Hannover/D) en de repetitoren Jendrik Springer (Wenen) en Christoph Stöcker (Düsseldorf).Of gebruik onderstaand formulier.
De naam van de solist wordt automatisch meegestuurd.
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Comments are closed.