Immo Schröder

Tenor Immo Schröder

Immo Schröder

De Duitse tenor Immo Schröder studeerde eerst altviool en muziekpedagogiek, later zang aan de Musikhochschule Detmold. Naar het behalen van zijn diploma studeerde hij verder bij Margreet Honig aan het Conservatorium van Amsterdam en nam deel aan masterclasses van Thomas Quasthoff, Peter Schreier en Dietrich Fischer-Dieskau.

Imm Schröder zong de Oratoria van J.S.Bach in talloze festivals in Utrecht, Berlijn, New York, Boston, Tel Aviv, Vilnius en ook in het Concertgebouw van Amsterdam.

Hij werkt regelmatig samen met de Nederlandse Bachvereniging (Jos van Veldhoven), Cantus Coelln (Konrad Junghänel), de Rheinische Kantorei (Hermann Max), het EnsembleWeser Renaissance (Manfred Cordes), The Harp Consort (Andrew Laurence-King) en het Jerusalem Baroque Orchestra.

Behalve als zanger van Barokmuziek treedt Immo regelmatig op als vertolker van hedendaagse composities. Hij zong samen met de Neue Vocalsolisten Stuttgart en het Klangforum Heidelberg en was te horen op het New Music Festival Stockholm en de Bienale di Venezia.

Van Immo zijn er cd’s verschenen met Cantates van Buxtehude (Solal), Der Messias van Andreas Romberg (cpo) Kapitänsmusiken 1738/1744 van G. Ph. Telemann (cpo) en Cantates van Graupner (cpo).

Sinds enige jaren zingt Immo in het vaste ensemble van de Nederlandse BachverenigingOf gebruik onderstaand formulier.
De naam van de solist wordt automatisch meegestuurd.
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Comments are closed.