Henning Jendritza

Tenor Henning Jendritza

Henning Jendritza

Henning Jendritza studeerde eerst katholieke theologie en filosofie aan de Rheinische-Friedrich-Wilhelm-Universität in Bonn en kreeg zijn vocale basisopleiding bij de sopraan Dorothea Kares in Brühl. Daarna begon hij zijn zangstudie aan de Keulse Universiteit voor Muziek en Dans bij Prof. Lioba Braun, die hij met topscores afsloot. Masterclasses met Thomas Heyer, Stephan MacLeod, Delfo Menicucci, Dietrich Hilsdorf, Josef Loibl en Philippe Jaroussky volgden.
Henning ontving beurzen van de Bischöfliche Studienförderung Cusanuswerk en de Richard Wagner-Vereeniging.
De jonge tenor voelt zich zeer thuis in concert en oratorium. Hij zong alle belangrijke rollen en werkte samen met orkesten als de Bergische Symphoniker, het Beethovenorkest Bonn, Concerto Köln, het Kourionorchester Münster, Concert Royal Köln, het Orquestra Barroca Catalana en de Capella Augustina onder Andreas Spering. Henning Jendritza nam meerdere malen de solopartijen voor zijn rekening bij verschillende Bach-cantatereeksen in Keulen, Bonn, op het Spaanse Bachcelona Festival, alsmede bij de grote tienjarige cyclus in Stuttgart met het Stuttgart Stiftsbarock onder leiding van Kay Johannsen. Andere concerten brachten hem onder meer naar de Sagrada Familia in Barcelona, de Philharmonie van Keulen, de Dom van Keulen en de Dom van Osnabrück, de Herkulessaal van München, het Bach Festival van Leipzig en het Brühl Schlosskonzerte Haydn Festival.
In mei 2016 maakte hij zijn debuut als Monostatos in Mozarts Die Zauberflöte in het Joburg Theatre (Johannesburg/Zuid-Afrika), in een regie van Christoph Dammann en muzikaal gedirigeerd door Desar Sulejmani. In 2017 & 2019 was hij tenorsolist in een Matthäus Passion geënsceneerd door Gregor Horres in Bonn & Leipzig. In het seizoen 2017/18 was hij met Kammeroper München te zien als Cecco in Haydns Die Welt auf dem Mond in Theater Schaffhausen (Zwitserland) en Schloss Nymphenburg (München) en zong hij de rol van Oronte in Händels opera Alcina in Theater Solingen.
In 2019 verscheen de première-opname van Christoph Försters cantate Jauchzt ihr frohen Christenscharen met Concert Royal Köln op het label Musicaphon Records.
Henning Jendritza was in 2016 de prijswinnaar van het internationale BECA Bach Concours in Barcelona en was finalist bij het internationale Concorso Musica Sacra 2021 in Rome.Of gebruik onderstaand formulier.
De naam van de solist wordt automatisch meegestuurd.
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Comments are closed.