Hans Scholing

Bariton Hans Scholing

Hans Scholing

Na zanglessen te hebben gevolgd bij onder andere Nelly van der Spek en Henny Diemer studeerde Hans Scholing aan de Hogeschool voor de Kunsten te Arnhem bij Tom Sol waar hij in 1998 afstudeerde.

Tijdens zijn studie werd hij in de gelegenheid gesteld gastlessen te volgen bij o.a. Roberta Alexander, Carolyn Watkinson, Jard van Nes en Charlotte Margiono. Momenteel wordt hij gecoached door Frans Fiselier.

Hans Scholing werkte mee aan verschillende operaprodukties en heeft zijn sporen verdiend in muziektheaterproducties in het hele land.
Als veel gevraagd oratoriumzanger is Hans Scholing vertrouwd met alle bekende werken van o.a. Bach, Mozart, Haydn, Händel, Rossini, Fauré en Duruflé. Daarnaast zingt hij met regelmaat werken van Engelse componisten, waaronder The crucifixion van Stainer, Olivet to Calvary van Maunder, Five mystical songs van Vaughan-Williams en The armed man van Jenkins.

Naast opera en oratorium verdiept Hans Scholing zich in het liedrepertoire met een voorkeur voor het romantische, Engelse repertoire maar waarbij componisten als Poulenc, Weill en Gershwin niet geschuwd worden. Hij werkte met dirigenten als Reinbert de Leeuw en Jaap van Zweden. Met Il concerto barocco maakte hij 2 cd’s met muziek van onbekende barokcomponisten.Of gebruik onderstaand formulier.
De naam van de solist wordt automatisch meegestuurd.
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Comments are closed.