Hans Christian Hinz

Bariton Hans Christian Hinz

Hans Christian Hinz

Hans Christian Hinz werd in Hannover geboren.
Zijn muzikale basis werd gelegd bij het Knabenchor Hannover, waar hij later nog vijf jaar werkzaam was als repetitor en vocal coach.
Aan de Hochschule für Musik und Theater Hannover behaalde hij het examen schoolmuziek.
Daarna volgde een studie solozang bij Prof. Hildegard Kronstein-Uhrmacher aan de Hochschule für Musik in Detmold. Hij behaalde zijn diploma in opera, concert en oratorium. Hij was docent bij de Internationale Arbeitskreis für Musik Kassel (IAM) op het gebied van koor- en individuele stemvorming voor koordirigenten. Hij is docent voor het randstedelijk zanginstituut Gouda en de masterclass Bachkoor Apeldoorn.
Hij won een aantal prijzen zoals tijdens de Westfaalse Muziekfeesten voor interpretatie van hedendaagse muziek en in 1999 was hij finalist bij de Erna Spoorenberg Vocalisten presentatie van de Koninklijk Christelijk Zangverbond (KCZB).
Naast gastoptredens bij verschillende radiokoren (RIAS-Kammerchor Berlin en SWR-Vokalensemble Stuttgart) was hij meerdere jaren ensemble lid van het koor van de Norddeutsche Rundfunk Hamburg (NDR).
In deze tijd werkte hij samen met beroemde dirigenten als Herbert Blomstedt, Carl St. Clair, Christoph Eschenbach, Robin Gritton, Marcus Creed, René Jacobs, Eric Ericson, Thomas Hengelbrock, Reinhard Goebel, Semyon Bychkov, Sylvain Cambreling, Christopher Hogwood, Kent Nagano, Peter Schreier en Sir Neville Marriner.
Hans Christian Hinz werkte mee aan een aantal operaproducties. Zo zong hij onder meer de hoofdrol in Claudio Monteverdis L’Orfeo en Sid in Benjamin Brittens Albert Herring.
Naast de interpretatie van het lied houdt de bas-bariton zich voornamelijk bezig met het oratorium werk.
Monteverdi’s Mariavespers en Händels Messiah en het oeuvre van J.S. Bach in historische uitvoering behoren evengoed tot zijn repertoire als Haydns Schöpfung, Mendelssohns Elias en Paulus, Ein Deutsches Requiem van Brahms of Carmina Burana van Orff.
Concertreizen brachten hem door geheel Europa, Amerika, Japan en Zuid-Amerika.
Hij werkte mee aan talrijke cd-, radio- en televisie producties.

Sinds 1999 zingt Hinz regelmatig in Nederland. O.a. in de Oude Kerk Delft, Orpheus en de Grote Kerk van Apeldoorn, Musis Sacrum Arnhem, Sint Janskerk Gouda, De Vereniging Nijmegen, Grote Kerk Naarden, Pieterskerk Leiden, Philharmonie Haarlem en De Doelen in Rotterdam. In 2005 maakte hij zijn debuut in het Concertgebouw Amsterdam met Puccini’s Messa di Gloria. Sindsdien is hij er regelmatig in de lijdensweek in Bachs Matthäus Passion te horen. In de afgelopen jaren waren er ook Bachs Johannes Passion, Handels Messiah en het Requiem van Duruflé op het programma. In november 2014 zong Hinz er de Vier Ernste Gesänge en Ein Deutsches Requiem van Brahms.
2016 was Hinz de “Christus” in de goedevrijdag – NPO2 – Matthäus-Passion uit de Pieterskerk in Leiden.Of gebruik onderstaand formulier.
De naam van de solist wordt automatisch meegestuurd.
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Comments are closed.