Francis Ng

Tenor Francis Ng

Francis Ng

De in Hong Kong geboren tenor Francis Ng (1996) rondde de masteropleiding klassieke zang aan Codarts Rotterdam in 2020 cum laude af. Hij studeerde daar bij de gerenommeerde tenor Marcel Reijans en wordt momenteel gecoacht door hem. Daarvoor volgde Francis de opleiding Bachelor of Arts in Music aan De Chinese Universiteit Hongkong waar hij verschillende studiebeurzen behaalde en met First-class Honours slaagde. Naast zijn reguliere lessen nam Francis deel aan masterclasses van onder andere Margreet Honig, Carolyn Watkinson, Katharine Goeldner, Dongjian Gong en Hans Eijsackers.

Sinds zijn aankomst in Nederland in 2018 wordt Francis al met regelmaat gevraagd als solist.  Als een veelzijdige zanger zingt hij muziek van diverse stijlen en perioden. Francis voert vaak uit in oratoriaconcerten van J.S. Bachs Weihnachts-Oratorium en zijn Passies, Händels Messiah, Requiem en missen van Mozart, Mendelssohns Die Erste Walpurgisnacht, Rossini’s Petite Messe Solennelle, Puccini’s Messa di Gloria en meer. Naast oratoria is Francis ook te zien in operaproducties en groeit hij gestaagd als een jonge operazanger. Laatste zomer speelde hij als Le Remendado in Bizets Carmen met Opera Spanga. En in het komende seizoen zal hij de rollen van Nemorino in Donizetti’s L’elisir d’amore en Nadir in Bizets Les Pêcheurs de Perles met verschillende operagezelschappen spelen.

Als koorzanger zong hij in concerten onder leiding van wereldberoemde dirigenten, zoals Helmuth Rilling (Bachs Cantates, Hohe-Messe, Weihnachts-Oratorium), Rolf Beck (Mozarts Requiem), Jaap van Zweden (Wagners Götterdämmerung), John Butt (Bachs Johannes-Passion), Muhai Tang (Shengs Dream of the Red Chamber), Yannick Nézet-Séguin (Strauss’ Die Frau ohne Schatten) en meer. Tegenwoordig zingt hij regelmatig in Rotterdam bij Laurens Vocaal.

 Of gebruik onderstaand formulier.
De naam van de solist wordt automatisch meegestuurd.
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Comments are closed.