David Visser

Bariton David Visser

David Visser

De bariton David Visser studeerde bij Carolyn Watkinson aan het Rotterdams Conservatorium Codarts en bij Sasja Hunnego aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Hij werd jarenlang gecoacht door Meinard Kraak, bij wie hij ook in Frankrijk masterclasses volgde. Hij kreeg eveneens masterclasses van onder anderen Ira Siff, John Bröcheler, Wolfgang Holzmair, Peter Kooij en Rudolf Jansen. Momenteel studeert hij aan de Dutch National Opera Academy (DNOA) in Amsterdam, waar hij lessen volgt bij Sasja Hunnego.

Als concertzanger zong David onder meer de aria’s uit de Matthäus Passion, de Johannes Passion en het Weihnachts Oratorium van Bach, Händels Messiah, het Requiem van Mozart en Rossini’s Petite Messe Solennelle. Ook zong hij met het Erasmus Kamerkoor de première van een compositie van Ruben Naeff en met ASKO Kamerkoor de première van een werk van Arnold Marinissen. David vertolkte spreekrollen in Honegger’s Roi David en Distler’s Totentanz. Recentelijk zong hij Aeneas in de opera Dido & Aeneas van Purcell en voerde hij samen met sopraan Nikki Treurniet en pianist Mark van Nispen de voorstelling Bariton zoekt vrouw op. Dit jaar, als onderdeel van zijn studie aan de DNOA, zal David de hoofdrol vertolken in Mozarts Don Giovanni.

Samen met pianist Mark van Nispen vormt David sinds 2012 een lied-duo. Zij waren finalist van het MUSICO Lied-concours en winnaar van de Liedprijs van het festival Vocallis. Zij volgden lessen bij Rudolf Jansen en Meinard Kraak.


Of gebruik onderstaand formulier.
De naam van de solist wordt automatisch meegestuurd.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Comments are closed.