David van Laar

Countertenoren David van Laar

David van Laar

Tijdens zijn studie orgel bij Theo Jellema ontdekte de jonge altus David van Laar zijn altstem en zijn liefde voor zingen. Kort daarop startte hij in 2013 zijn studie zang bij Hanneke de Wit aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen. In juni 2017 sloot hij zijn bachelor cum laude af. Tegenwoordig combineert David de masters van het Conservatorium van Amsterdam en het Prins Claus Conservatorium en krijgt hij les van Xenia Meijer en Hanneke de Wit.
David was de altsolist bij het live uitgezonden NPO Radio 4 Kerstconcert onder leiding van Klaas Stok, met het Radio Filharmonisch Orkest en Consensus Vocalis. Ook soleerde hij met Barokopera Amsterdam in Frankrijk met ‘Purcell Gala; William and Mary’. Afgelopen zomer werd een live-registratie van een concert met Vox Luminis uitgezonden op tv-zender France 3, waarin hij solist was bij het Dixit Dominus van Händel.
Als vocaal solist heeft David opgetreden met ensembles en orkesten in binnen- en buitenland, zoals het Radio Filharmonisch Orkest, het Orkest van het Oosten, Vox Luminis, Barokopera Amsterdam, Eik en Linde, The Northern Consort en het Luthers Bach Ensemble. Zo was hij te horen in werken van Bach (Matthäus-, Johannes-, en Markus-Passion, Weihnachtsoratorium, Hohe Messe, Magnificat en vele cantates) en Vivaldi (Stabat Mater, Gloria, Dixit Dominus en Magnificat).
Sinds kort heeft David ook een aanstelling als zangdocent van het Roder Jongenskoor en het Roder Meisjeskoor. Als organist is hij verbonden aan de Sint Jozefkathedraal in Groningen en speelt hij regelmatig continuo in orkesten als Concerto d’Amsterdam.Of gebruik onderstaand formulier.
De naam van de solist wordt automatisch meegestuurd.
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Comments are closed.