Daniël Hermán Mostert

Bariton Daniël Hermán Mostert

Daniël Hermán Mostert

Daniël Hermán Mostert studeerde aan het ArtEZ-conservatorium (Arnhem/Enschede/Zwolle) bij o.a. tenor Harry van Berne. Hij volgde hier de liedklas van pianist Marien van Nieukerken. Momenteel wordt hij gecoacht door bas-bariton Frans Fiselier.

Daniël voelt zich onder meer thuis in het diverse oratoriumrepertoire en is vaak te horen als solist in bijvoorbeeld de Matthäus- en Johannes Passion van Bach en in diens andere grote werken en cantates; in de missen van Haydn, het Requiem van o.a. Mozart, Brahms en Fauré, Messiah van Händel, Messa di Gloria van Puccini; maar ook in nieuwere en minder bekende werken als Mirror of Perfection van de Engelse componist Richard Blackford.

Samen met pianiste Sofia Vasheruk geeft Daniël daarnaast af en toe liedrecitals voor de Vereniging Vrienden van het Lied, zoals tijdens het Internationaal Lied Festival Zeist 2021 ‘Van Fin de siècle naar nieuwe stromingen’, waar een Franstalig programma gebracht werd (Diepenbrock, Fauré, Debussy, Chausson). Op hun repertoire staan ook liederen van bijvoorbeeld Schumann (Liederkreis Op. 24), Brahms, Berg (4 Lieder Op. 2), Rachmaninov, Poulenc (Chansons gaillardes) en Duparc. Ook met andere pianisten, zoals  Heleen Vegter en Rixt van der Kooij was Daniël te horen in vele concerten met zeer divers liedrepertoire: o.a. Schubert (Winterreise), Grieg (6 liederen Op. 48), Gounod en Quilter (Three Shakespeare Songs Op. 6).

Daniël heeft daarnaast ook als solist in enkele kleinschalige operaproducties gezongen, maar ook altijd graag en veel in kleinere en grotere ensembles en (kamer-)koren.

Daniël is verbonden aan het Groot Omroepkoor te Hilversum (Chef-dirigent: Benjamin Goodson). Dit koor is vaak live via de radio te beluisteren en treedt op in diverse bezettingsgroottes en in zeer uiteenlopend repertoire (zoals grote koor-symfonische werken, zelden gehoorde opera’s, nieuwe composities, a capella-programma’s, werken uit de barok en de klassieke periode) op de grote podia in Nederland en soms ook in het buitenland. Daarbij wordt vaak samengewerkt  met het Radio Filharmonisch Orkest, maar ook wel met bijvoorbeeld het Koninklijk Concertgebouw Orkest en diverse gerenommeerde orkesten uit het buitenland, onder leiding van dirigenten uit de (inter-)nationale top.Of gebruik onderstaand formulier.
De naam van de solist wordt automatisch meegestuurd.
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Comments are closed.