Daniël Hermán Mostert

Bariton Daniël Hermán Mostert

Daniël Hermán Mostert

Daniël Hermán Mostert studeerde aan het ArtEZ-conservatorium bij o.a. Harry van Berne. Hij volgde hier ook de liedklas van Marien van Nieukerken, waaraan vele internationaal gereputeerde gastdocenten meewerkten.
Masterclasses volgde hij bij docenten als David Wilson-Johnson, Meinard Kraak en Barbara Schlick. Momenteel wordt hij gecoacht door Frans Fiselier.
Daniël voelt zich onder meer thuis in het diverse oratoriumrepertoire. Zo is hij als solist vaak te horen in uitvoeringen van de werken van bijvoorbeeld Bach (passies, cantates, missen), Händel, Haydn (Die Schöpfung, Die Jahreszeiten, Nelson Messe), Schubert, Rossini en in het requiem van componisten als Mozart, Brahms, Fauré en Duruflé. Maar hij heeft ook nieuwer en minder bekend werk op zijn repertoire, zoals “Mirror of Perfection” van de Engelse componist Richard Blackford (een ‘cantata’ op teksten van Franciscus van Assisi, voor koor, orkest en solisten).
Samen met de Russische pianiste Sofia Vasheruk geeft Daniël liedrecitals, o.a. voor de Vereniging Vrienden van het Lied. Maar ook met andere pianisten, zoals Rixt van der Kooij, Marien van Nieukerken en Heleen Vegter gaf Daniël recitals, met liederen van componisten als Schubert, Poulenc, Fauré, Duparc, Rachmaninov, Quilter, Grieg en Anna Cramer.
Op het operatoneel vertolkte Daniël o.a. de rol van Dr. Pangloss en Martijn in een Nederlandstalige bewerking van ‘Candide’ van Leonard Bernstein (Nederlandse Reisopera).
Ook de professionele ensemblezang neemt in zijn beroepspraktijk een belangrijke plaats in. Zo is Daniël verbonden aan het beroemde Groot Omroepkoor. Dit koor ontving (samen met het Radio Filharmonisch Orkest) de Concertgebouwprijs 2017 uit handen van dirigent Bernard Haitink.
Ook zingt Daniël af en toe bij het Nederlands Kamerkoor.
Als solist en ensemblezanger werkte hij mee aan CD- en DVD-opnamen en uitzendingen voor radio en TV.Of gebruik onderstaand formulier.
De naam van de solist wordt automatisch meegestuurd.
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Comments are closed.