Intermediair voor solisten, koren, instrumentalisten, orkesten en dirigenten

We gaan voor een 10!

Benjamin Hewat-Craw

De Britse bariton Benjamin Hewat-Craw verhuisde van Dorset naar Duitsland en woont en werkt nu in Keulen. Hij “bezit een flexibele, rijkgekleurde baritonstem en een voorbeeldige heldere dictie” Rheinische Post (2020). In september 2020 bracht hij zijn veelgeprezen debuutalbum van Schuberts Winterreise uit bij het label ARS Produktion en zijn tweede album. Met Engelse Liederen volgde in 2022. Beide albums werden vier keer genomineerd voor de OPUS Klassiek-prijs. Zijn specialisatie in Art Song bracht hem naar zalen als de Beethoven House Chamber Music Hall in Bonn, de Keulen Philharmonie en de Düsseldorf Tonhalle. Met o.a. George Warren, Michael Gees en Yuhao Guo. Benjamin is beursstudent van de Werner Richard – Dr. Carl Dörken StiftungIn 2023 bereikte Benjamin de finale van de internationale zangwedstrijd ‘Das Lied’.

Als operazanger was Benjamin de afgelopen jaren te zien als Vlaams plaatsvervanger in Verdi’s Don Carlos in Theater Bonn, Aalto Theater Essen en Staatstheater Mainz. Hij maakte zijn debuut als Guglielmo in Così fan tutte in 2020 in de HFMT Köln en in 2023 in Praag, i.s.m. de Nationale Opera, speelde hij de rol van Hans in de operette Dorfkomtesse van Rahel Danziger . Deze rol zal hij in mei 2024 weer nieuw leven inblazen op de Musikfestspiele in Dresden.

Als oratoriumsolist heeft Benjamin Bachs Johannespassie en het Weihnachtsoratorium uitgevoerd, o.a. i n de Dom van Keulen. Ook Mendelssohns Paulus en in de kathedraal van Bamberg Händels Messiah. Naast deze optredens trad hij op als solist met het Gürzenich Koor o.l.v. Christian Jeub in Fauré’s Requiem, Karl Jenkins’ The Armed Man: a mass for peace en de Keizers Markus Passion.

Zijn verschillende kamermuziekensembles hebben de projecten van Benjamin de afgelopen jaren beïnvloed. Met Grammy Award-winnaar Michael Gees maakte hij een programma met spontaan geschreven teksten en geïmproviseerde melodieën. Als onderdeel van het nieuw gevormde COLLIDE Quartet heeft Benjamin opgetreden op het muziekfestival Klassik Sommer in Hamm e.a. Het interdisciplinaire ensemble combineert Art Songs met dans, multimedia-installaties en elektronische improvisatie. Het ensemble is in de zomer van 2024 uitgenodigd op het Davos Festival in Zwitserland om een ​​innovatief programma te presenteren rond het thema Kunstmatige Intelligentie. Benjamin zette zijn samenwerking met Yuhao Guo voort om zich te concentreren op traditionele zangprogramma’s en in 2023 bereikte het duo de finale van de internationale zangwedstrijd DAS LIED in Heidelberg.

 

Van 2015-2018 studeerde Benjamin aan het conservatorium in Keulen bij Christoph Prégardien, een van de toonaangevende liedzangers van zijn generatie. Hij studeert nu bij Lioba Braun, die een cruciale technische en artistieke invloed heeft gehad op de jonge bariton. Benjamin heeft succesvolle masterclasses gehad bij een aantal liedspecialisten, waaronder Sir Thomas Allen, van wie hij het belang van een warme stemtoon leerde. Helmut Deutsch maakte hem duidelijk hoe belangrijk klemtonen in de Duitse taal zijn en Wolfgang Holzmair onthulde de schoonheid van een betoverende pianodynamiek. Roderick Williams moedigde de eenvoud en ontspannen aard van de expressie aan, en Ulrich Eisenlohr de nauwkeurigheid van de Duitse taal. Prijzen omvatten onder meer een eerste prijs in de Lions’ Club Keulen Lied Competition met Yuhao Guo en een derde prijs in de International Organ and Voice Competition 2018 in Neuss, Duitsland met George Warren.

 

Meer weten?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer weten?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.