Bauwien van der Meer

Sopraan Bauwien van der Meer

Bauwien van der Meer

Bauwien van der Meer studeerde aan het Koninklijk Conservatorium bij Sasja Hunnego, die haar nog steeds coacht. Daarnaast volgt ze lessen bij Gemma Visser. Haar Masters haalde ze aan de Nieuwe Opera Akademie. Daar zong ze (onder meer) de titelrol Alcina o.l.v. Richard Egarr. Voor deelname aan de postmasteropleiding van het VocaalLAB kreeg ze een beurs van het Prins Bernhard Cultuurfonds. Als freelancer zingt zij nog regelmatig bij het vocaalLAB.
Bauwien van der Meer volgde masterclasses bij onder meer Claron McFadden, Barbara Hannigan, Olaf Bär, Jard van Nes en Rudolf Jansen.
In het oratoriumrepertoire heeft Bauwien van der Meer een aantal premières gezongen, waaronder twee werken van Daan Manneke: de solo Terzijde in het werk Trajectoire en het werk Prometheus (2008). Op haar oratoriumrepertoire staan b.v.: Elias en Psalm 42 van Mendelssohn; Beatus Vir en Lauda Jerusalem van Vivaldi, het Stabat Mater van Pergolesi, Brahms Requiem, Verdi Requiem, Stabat Mater en Te Deum van Dvořák, Johannespassion van J.S. Bach, Gloria van Poulenc, Petite Messe Solenelle van Rossini.

Bauwien van der Meer zong in het Holland Festival 2011 de titelrol in The Cricket Recovers van Richard Ayers in een regie van Pierre Audi met het Asko/Schoenberg ensemble onder leiding van Etienne Siebens. Hiervoor kreeg ze lovende kritieken in de Volkskrant en het NRC.
Verder vertolkte ze dit seizoen Klytaemnestra in een Oresteia, een muziektheatervoorstelling van Transparant naar het gelijknamige werk van Iannis Xenakis, met toegevoegd werk door de Vlaamse componiste Annelies van Parijs. Ook op het programma: Laborintus ii van Luciano Berio met het Doelenensemble en Quando Stanno Morendo van Luigi Nono met het VocaalLAB. Ter ere van de zeventigste verjaardag van Louis Andriessen zong ze in De Staat van Louis Andriessen met het Nederlands Blazers Ensemble tijdens de BBC Proms in de Royal Albert Hall (2009).
Sinds de première van de opera Dichtertje (voorjaar 2009) is zij de vaste sopraan van het vocaal kwartet Quatre Bouches. Het kwartet trad onder meer op op het Grachtenfestival 2011. Quatre Bouches bestaat verder uit: Petra Ehrismann, alt; Michel Poels, bas en Gerben Houba, tenor. Met dit kwartet maakte ze een prachtige kerstcd.

Repertoire: o.a.

  • Johannespassion, Weihnachtsoratorium (Bach)
  • Oratorio de Noël van Saint-Saëns
  • Stabat Mater van Poulenc
  • Requiem van John Rutter
  • Tehellim van Steve Reich
  • Pierrot Lunaire van Schoenberg


Of gebruik onderstaand formulier.
De naam van de solist wordt automatisch meegestuurd.
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Comments are closed.