Wolfgang Klose

Tenor Wolfgang Klose

Wolfgang Klose

Stilistische variëteit, authentieke klank en de synthese van tekst en muziek, zijn voor tenor Wolfgang Klose de pijlers van de zangkunst.
Hij studeerde bij Thomas Heyer, Mario Hoff en Konrad Jarnot en volgde masterclasses bij Francisco Araiza, Julie Kaufmann en Kurt Widmer.
Hij vertolkte verschillende operarollen zoals Tamino (Zauberflöte van W.A.Mozart), Symon (Bettelstudent van Carl Millöcker) en Pylades (Iphigenia auf Tauris). Naast freelanceproducties heeft Wolfgang gezongen bij de Händelfestspiele Halle, de Deutsche Oper am Rhein en de Bühnen der Stadt Köln.

Op het concertpodium zingt Wolfgang uiteenlopend repertoire. Van Monteverdi tot hedendaagse muziek en vooral ook cantates en oratoria uit de barok en klassieke periode. Hij was te gast op tal van festivals en podia in heel Duitsland en daarbuiten en werkte samen met bekende dirigenten zoals Philipp Ahmann, Gregor Meyer, Michael Hofstetter, Ralf Otto, Paul Kuentz en Evelino Pidò
In 2013 won Wolfgang de 1e prijs bij het Verband Deutscher Konzertchöre in de categorie Young Singing Soloists.
Wolfgang heeft verscheidene radio- en cd-opnames gemaakt zoals bij radio WDR, Radio Berlin und Brandenburg, Radio SWR en de muziek labels Carus-Verlag en Virgin Classics (voorheen EMI France).
Als afgestudeerde van de Robert Schumann-universiteit in Düsseldorf doceert hij al jarenlang zowel in cursussen als op universitair niveau.
Daarnaast is hij docent aan de Rostock Academie voor Muziek en Theater en aan de Folkwang Universiteit voor de Kunsten in Essen.Of gebruik onderstaand formulier.
De naam van de solist wordt automatisch meegestuurd.
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Comments are closed.