Wendy Roobol

Sopraan Wendy Roobol

Wendy Roobol

Wendy Roobol is met haar warme, flexibele en heldere stemgeluid een zangeres wier repertoire zich uitstrekt van de vroege barok tot hedendaagse muziek. Haar veelzijdigheid laat zich eveneens zien in de vele disciplines waarin ze zich beweegt.
Tijdens haar masterstudie aan de Dutch National Opera Academy van het Koninklijk Conservatorium Den Haag ontdekte ze haar liefde en talent voor opera en muziektheater. De combinatie zingen met acteren is haar grote passie, dus is Wendy regelmatig als operazangeres op de Nederlandse en Franse podia te zien, en zong ze dragende rollen bij gezelschappen als BarokOpera Amsterdam, Opera Nijetrijne en Opera Minora.
Als concertzangeres was Wendy te horen in de oratoria van bekende en minder bekende componisten binnen alle stijlperiodes en zong ze vele concertstukken met diverse ensembles en orkesten. Zij soleerde onder dirigenten als Jaap van Zweden, Reinbert de Leeuw, Richard Egarr, Ed Spanjaard en Vince Mendoza.
Kamermuziek neemt een belangrijke plek in binnen Wendy’s loopbaan. Ze werkt regelmatig samen met diverse ensembles en pianisten waarmee ze concertprogramma’s uitvoert in een theatrale context. Verder is ze vast lid van het ensemble Le Nuove Musiche o.l.v. Krijn Koetsveld met wie ze onlangs de opnames van alle 9 boeken met madrigalen van Monteverdi voltooide voor Brilliant Classics. In mei 2018 neemt Wendy haar eerste solo cd op met 17e eeuwse muziek over Maria.
Wendy was laureaat op de Nationale Vocalisten Presentatie in 2009, studeerde bij Sasja Hunnego, Rita Dams en Jard van Nes en wordt momenteel gecoacht door Paul Triepels.Of gebruik onderstaand formulier.
De naam van de solist wordt automatisch meegestuurd.
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Comments are closed.