Vincent Spoeltman

Bariton Vincent Spoeltman

Vincent Spoeltman

Vincent Spoeltman (1984) studeerde zang bij Carolyn Watkinson aan het Rotterdams Conservatorium (Codarts). Daarnaast volgde hij lessen bij Meinard Kraak, Roberta Alexander, Graham Johnson, Patricia MacMahon en Ira Siff. Verder was hij in het seizoen 2011-2012 actief bij Opera Studio Nederland. Momenteel studeert Vincent bij Andrew Schroeder aan het vermaarde National Opera Academy.

Vincent is actief als concertzanger. Zo zong hij als bas/bariton in werken van o.a. Bach (Passies, Missen en diverse Cantates), Vivaldi, Purcell, Schutz, Hayden, Mozart, Bruckner, Rossini, Brahms, Fauré, Duruflé, Stainer en Bernstein. Vincent was te horen op de grote Nederlandse Concertpodia (Dr Anton Philipszaal, Beurs van Berlage, Musis Sacrum, De Doelen) en werkte o.a. samen met het Residentieorkest en het Concertgebouw Kamerorkest. Hij zong als bas/bariton onder dirigenten als Gijs Leenaars, Wiecher Mandemaker, Antonio Méndez, Lucas Vis en Philip Picket.

Op het operapodium zong Vincent in de zomer van 2010 in een productie van Muziektheater Transparant de rol van Plutone in Monteverdi’s Orfeo in het concertgebouw van Antwerpen en Brugge. In december 2011 en juni 2012 vertolkte hij de rollen van Benoit en Alcindoro in Puccini’s “La Boheme” in een productie van Opera Studio Nederland en in de zomer van 2012 zong hij Don Inigo in “L’Heure Espagnol”van Ravel op het Peter de Grote Festival in Groningen. In mei 2012 maakte hij zijn debuut in de grote zaal van concertgebouw De Doelen als Papageno in een Nederlandstalige bewerking van Die Zauberflöte. Vincent is ook te horen in moderne composities. Zo zong hij in november 2012 de rol van Kapitein Kat in de opera “Sjoerd” van Slava Kumanikin. In de zomer van 2013 vertolkt hij de rol van Figaro in MOzarts “Le Nozze de Figaro”o.l.v. Richard Egarr.

In juni 2011 werkte Vinccent mee aan een cd-opname met liederen van W. Rihm en F. Delius op tekst van Nietzsche. Het geheel werd gepresenteerd in de Pulchi Studio in Den Haag en de Geertekerk te Utrecht. Verder verleende hij al regelmatig medewerking aan lied/kamermuziek avonden in Nederland en Duitsland met o.a. liederen van Brahms, Schumann, Vaugh Williams en Bordon. Zo zong hij ferbuari 2011 tijdens een concert in het Kunsthaus Hessepark (Weener)

In juni 2013 zingt Vincent de “Songs and Dances of Death” van Mussorgsky met het Nijmeegs Studentenorkest o.l.v. Karel Deseure. Op 25 oktober 2013 zingt hij op uitnodiging van de Nationale Reisopera een recitela in Concordia in EnschedeOf gebruik onderstaand formulier.
De naam van de solist wordt automatisch meegestuurd.
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Comments are closed.