Tineke Roseboom

Sopraan Tineke Roseboom

Tineke Roseboom

‘Loepzuiver’, ‘Ontroerend’ en ‘Meeslepend en vol drama’. Zo wordt sopraan Tineke Roseboom omschreven. Een zangeres in hart en nieren. ‘Ieder mens moet iets doen. Ik moet zingen. Ik wil mensen in andere sferen brengen door muziek. Ik wil mensen raken, ontroeren of zelfs boos maken. Het mag een kijkje in de ziel geven. Daarom zing ik.’
Tineke Roseboom (1990) studeerde in 2012 af aan het ArtEZ Conservatorium in Arnhem. Zij studeerde bij Harry van Berne. Dankzij een internationale studiebeurs wordt Tineke op dit moment gecoacht door Xenia Meijer en Gary Coward (London). In 2016 volgde zij privélessen bij Emma Kirkby (London) en Gloria Fabuel (Valencia).
Tineke werkte mee aan diverse cd opnames, maar in 2016 kwam haar eigen debuutcd uit: El Rosicler. Een cd met werken van Händel en zijn Spaanse tijdgenoten, zij werd hier begeleid door het Luthers Bach Ensemble.
Door haar grote interesse in verschillende muziekstijlen is Tineke’s repertoire erg breed. Tineke is een veelgevraagde soliste voor cantates en oratoria maar straalt ook in speciaal voor haar gecomponeerde werken.
Als studiozangeres zingt Tineke voor verschillende componisten, voornamelijk game,- en filmmuziek. Zij zingt zij onder meer voor Hollywood Scoring en componisten als Anne-Kathrin Dern en Klaus Badelt. Zo was zij in 2017 internationaal in de bioscopen te horen in de film ‘the Jade Pendant” en nam zij samen met the London Symphony Orchestra game muziek op.
Met verschillende kleine gezelschappen maakt Tineke eigen voorstellingen, zo speelde zij met het interdisciplinaire gezelschap “Hele Leuke Lieve” de kameropera “Morpho”. Met het kinderopera gezelschap “Opera Dolleboelja” speelt Tineke in verschillende kinder opera’s. Daarnaast is zij frontvrouw van het jaren ’20 salon orkest “Mrs Rose”.
Afgelopen jaar won Tineke zowel de Edese Cultuurprijs 2017 als de Vrouw in de Media Award, Gelderland 2017.Of gebruik onderstaand formulier.
De naam van de solist wordt automatisch meegestuurd.
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Comments are closed.