Tineke Roseboom

Sopraan Tineke Roseboom

Tineke Roseboom

Tineke Roseboom (1990) studeerde in 2012 af aan het ArtEZ Conservatorium in Arnhem. Zij studeerde bij Harry van Berne. Tineke wordt op dit moment gecoacht door Xenia Meijer en Gary Coward (London). In 2016 volgde zij privélessen bij Emma Kirkby (London) en Gloria Fabuel (Valencia).
Tineke werkte mee aan diverse cd opnames, maar in 2016 kwam haar eigen debuutcd uit: El Rosicler. Een cd met werken van Händel en zijn Spaanse tijdgenoten, zij werd hier begeleid door het Luthers Bach Ensemble.
Door haar grote interesse in verschillende muziekstijlen is Tineke’s repertoire erg breed. Tineke is een veelgevraagde soliste voor cantates en oratoria maar straalt ook in speciaal voor haar gecomponeerde werken. Daarnaast zingt ze veel in (inter)nationale professionele kamerkoren, zoals ChorWerk Ruhr (DE), Zürcher Sing- Akademie (CH) en Orpheus Vokalensemble (DE).
Als studiozangeres zingt Tineke voor verschillende componisten, voornamelijk game,- en filmmuziek. Zij zingt zij onder meer voor Hollywood Scoring en componisten als Anne-Kathrin Dern en Klaus Badelt. Zo was zij in 2017 internationaal in de bioscopen te horen in de film ‘the Jade Pendant” en nam zij samen met the London Symphony Orchestra game muziek op.
Met haar barokensemble Trio Picolit is zij te vinden op podia door heel Europa, ook is zij frontvrouw van het jaren ’20 salon orkest Mrs Rose.
In 2018 won Tineke zowel de Edese Cultuurprijs 2017 als de Vrouw in de Media Award, Gelderland 2017.Of gebruik onderstaand formulier.
De naam van de solist wordt automatisch meegestuurd.
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Comments are closed.