Teun Michiels

Tenor Teun Michiels

Teun Michiels

Tenor Teun Michiels weet zich sinds enkele jaren overtuigend te profileren in het oratorium-vak. Met zijn soepele Tenore di grazia zet hij zowat elke partij naar zijn hand, met het nodige respect voor de historische uitvoeringspraktijk.

Op zijn repertoire staan naast grote oratoria zoals de Passies van Bach en Händels Messiah ook werken van o.a. Telemann, Mozart, Rossini, Berlioz, Gounod en Britten.

Teun werkte samen met een twintigtal orkesten en ensembles waaronder L’Orchestre Royal de Chambre de Wallonië, Die Bergische Symphoniker (D), Euterpe Baroque Consort, Aspetti Musicali, Kamerorkest Arc-en-ciel, het Mechels Kamerorkest, Piacevole, Choeur Symphonique de Liège, Schola Cantorum Cantate Domino en de Koninklijke Zangvereniging Maastreechter Staar.

Teun genoot zijn zangopleiding achtereenvolgens aan het Conservatoire Royal de Liège en het conservatorium Maastricht (NL) Nadien koos hij voor Bart de Kegel als coach.

Geboren in een nest van leerkrachten werd pedagogie met de paplepel meegegeven. Studenten tot een niveau brengen dat ver boven hun eigen verwachtingen ligt vindt Teun verslavend. Het is dan ook een passie. Sinds 2006 is Teun verbonden aan de Academie voor Muziek, Woord en Dans van Heist-op-den-Berg als docent solozang. Zowel zijn Academie-klas als bloeiende privé-praktijk liggen hem nauw aan het hart. Verschillende van zijn studenten en alumni staan inmiddels zelf in het vak.

Teun is een veelgevraagd jurylid in zowel wedstrijden, aanwervingsexamens als festivals en openbare examens in het Kunstonderwijs. Hij zetelde o.m. in de finale-jury van Belfius Classics (zang) en het Europese Muziekfestival voor de jeugd.

In 2004 werd Teun laureaat van de Koninklijke Beiaardschool “Jef Denyn” in Mechelen met grote onderscheiding. In 2005 werd hij aangesteld tot Stadsbeiaardier van Diest. Teun is, tot op de dag van vandaag, de jongste Stadsbeiaardier van België.


Of gebruik onderstaand formulier.
De naam van de solist wordt automatisch meegestuurd.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Comments are closed.