Stephan Adriaens

Tenor Stephan Adriaens

Stephan Adriaens

De Nederlandse tenor Stephan Adriaens staat bekend om zijn uitstekende tekstinterpretaties en zijn vocale veelzijdigheid. Hij behaalde zijn Bachelor-diploma aan het Conservatorium Maastricht, bij Axel Everaert.

Aansluitend aan zijn studie verkreeg Stephan een vaste positie in het koor van Opera Vlaanderen. Daar heeft hij een reeks kleine en middelgrote solopartijen vertolkt, waarin hij regelmatig werd opgemerkt door de internationale pers. Opvallend waren onder andere zijn sterk geacteerde Rodrigo (Otello, Verdi), zijn muzikale, krachtige Erster Geharnischter (Die Zauberflöte, Mozart) en zijn ontroerende Gondoliere (Otello, Rossini).

In Nederland kende zijn oratoriumcarrière een hoge vlucht, met name door zijn interpretaties van de Evangelist in Bach’s Mattheüspassie en de tenorpartij in Mendelssohn’s Paulus. Ook zijn vertolking van modernere werken zoals Stravinsky’s Cantata springt in het oog.

Stephan had het voorrecht de tenorsolo te mogen zingen in het Requiem van Lachman, waarvan een CD-opname is gemaakt, en om als solist mee te werken aan het project “Passie in het Paard” van het Residentie Orkest.

Uit de kruisbestuiving van de muzikale precisie van oratorium en de fysieke energie van het opera-acteerwerk heeft Stephan zich geleidelijk gevormd tot een eersteklas moderne Spieltenor, met een draagkrachtige stem die zich ook makkelijk leent voor een aantal lyrische en karakterpartijen.Of gebruik onderstaand formulier.
De naam van de solist wordt automatisch meegestuurd.
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Comments are closed.