Sinan Vural

Bariton Sinan Vural

Sinan Vural

Bariton Sinan Vural is geboren in Ankara, Turkije. Tijdens zijn universitaire studie informatica aldaar, volgde hij zanglessen bij Yıldız Tunbul. Zijn zangstudie heeft hij voortgezet op het conservatorium in Enschede bij Anne Haenen en vervolgens aan de Nieuwe Opera Academie in Amsterdam bij Cora Canne Meijer. Na zijn studie heeft hij verder gewerkt met Margreet Honig.

Hij heeft gezongen en zingt bij de meeste opera- en muziektheatergezelschappen van Nederland: voornamelijk Holland Opera, World Opera Lab en Opera Spanga. Hij is ook vaak als solist te horen in het oratorium- en liedrepertoire. In 2010 verscheen een dubbel CD bij Centaur Records waarop hij samen met sopraan Claudia Patacca en pianist Nicholas Ross het hele vocale oeuvre van Arthur Honegger zingt.

Sinds september 2014 is hij hoofdvakdocent zang bij het Fontys Conservatorium in Tilburg.

Afgelopen seizoen was hij, ondanks alle beperkingen, onder meer te horen in Arianna en De Passie van Nu bij World Opera Lab en in de rol van Swallow in de grote openluchtproductie Peter Grimes in Paesens-Moddergat (Friesland). Dit seizoen is hij te horen in een herneming van De Passie van Nu en de nieuwe operaproductie van World Opera Lab bij het Rotterdamse O-Festival, Salomon en Sheba. Ook zal hij deze zomer te horen zijn in After the Flood bij Opera Spanga.Of gebruik onderstaand formulier.
De naam van de solist wordt automatisch meegestuurd.
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Comments are closed.