Serena Perez

Mezzosopraan Serena Perez

Serena Perez

De Spaanse mezzosopraan Serena Perez (1991) volgde haar eerste muzikale studies in het Conservatorium te Gijon (Spanje), waar ze haar muzikaliteit ontwikkelde met zanglessen van Maria Antonia Entrialgo, en vioollessen als bijvak. Gedurende deze periode ontving zij lessen zangtechniek van Lola Arenas en Carmen Palacios uitgevoerd. Zij behaalde tegelijkertijd haar diploma verpleegkunde aan de Universiteit van Oviedo.

Zij sloot in 2017 haar bachelorstudie af met een 10 en cum laude bij Sasja Hunnego en correpetitor Jan Paul Grijpink aan het Conservatorium van Amsterdam. Hier volgde zij masterclasses o.a van Margreet Honig, Ira Shiff, Johannette Zomer, Floris Visser, Paul Triepels, Alexander Oliver en Jeff Cohen. Ze vervolgt haar studie aan de Dutch National Opera Academy te Amsterdam en Den Haag.

Sinds 2005 heeft ze gezongen in het koor van Opera de Oviedo, Oviedo Kapel polyfonie, Schola Cantorum van de kathedraal koor van Oviedo. In 2016 heeft ze een stage gedaan bij het Groot Omroepkoor en het Nederlandse kamerkoor.

Zij heeft verschillende soloconcerten in Spanje, Portugal, Nederland en Frankrijk werken uitgevoerd zoals het Stabat Mater van Pergolesi en het Weihnachtsoratorium van Saint Saens. Ook op het gebied van opera en zarzuela heeft ze al diverse rollen gezongen, bijvoorbeeld Madame Haltiere in Cendrillon van Massenet, La Speranza in Orfeo van Monteverdi, La Badessa in Suor Angelica, 2nd Witch in Dido en Aeneas van Purcell, Acis in de barokke zarzuela Acis en Galatea van A. Literes.Of gebruik onderstaand formulier.
De naam van de solist wordt automatisch meegestuurd.
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Comments are closed.