Scott Wellstead

Tenor Scott Wellstead

Scott Wellstead

De in Australië geboren en getogen Scott treedt al meer dan 20 jaar op als professioneel zanger. Het repertoire waar hij mee optreedt reikt van opera, oratorium en liedrecital tot Renaissance polyfonie en hedendaags koorrepertoire. Hij heeft menigmaal opgetreden in Australië, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, België en Nederland.

Hij begon zijn carrière op 8-jarige leeftijd als jongenssopraan in Perth, West-Australië. Later verhuisde hij naar Sydney en studeerde daar aan het Sydney Conservatorium. In 2002 verhuisde hij naar Londen om daar zijn studie te vervolgen bij Mary King, zijn docente bij het Engelse Nationale Operaprogramma Baylis. Gedurende die tijd trad hij regelmatig op in recitals en zong verschillende operarollen zoals Tamino in Die Zauberflöte, Vasek in The Bartered Bride en Remendado in Carmen bij gezelschappen in het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk. Na in 2008 naar Nederland te zijn verhuisd ronde hij zijn studie af aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Tegenwoordig wordt hij vaak gevraagd als tenor solist in de oratoria van Bach, in het bijzonder in de Passionen en het Weihnachtsoratorium maar ook in Händels Messiah en de St Nicolas Cantata van Britten.

Verder heeft hij opgetreden in en opnames gemaakt met gezelschappen als de Nederlandse Bachvereniging, het Egidius Kwartet, Bischoff Ensemble, Laurens Collegium en VocaalLAB


Of gebruik onderstaand formulier.
De naam van de solist wordt automatisch meegestuurd.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Comments are closed.