Sara Moreira Marques

Sara Moreira Marques

Sara Moreira Marques

Sara Moreira Marques begon haar studie aan het Conservatório de Música Calouste Gulbenkian in Braga, Portugal. Ze volgde zanglessen vanaf 2005 bij Maria José Ribeiro de Carvalho. In 2008 voltooide ze er een opleiding in muziektheorie en ontving de schoolprijs voor artistieke en theoretische verdienste.

Nadien werd ze toegelaten tot de Escola Superior de Música de Lisboa (ESML), waar ze in 2011 in zang afstudeerde bij Luís Madureira.

Zij was betrokken bij de geboorte van de Opera Studio van de ESML en gaf vorm aan de rol van Amore/Erasto in een opvoering van Glucks Paride ed Elena met artistiek leider Nicholas McNair, dirigent Pedro Castro en regisseuse Clara Andermatt.

In 2012 verhuisde ze naar Nederland en werd uitgenodigd om deel te nemen aan Meesters en Gezellen. In dit ensemble ontwikkelen getalenteerde jonge zangers een volwaardig repertoire voor kamerkoor, met Geert Berghs en meesters van het Nederlands Kamerkoor en Capella Amsterdam als coach en dirigent Kaspars Putniņš. Het volgende jaar begon ze haar master-studie voor klassieke zang aan Codarts Rotterdam.

In de zomers van 2013 en 2014 zij was een beursstudent aan het Zêzere Arts Festival in Portugal, een intensieve performance cursus, waar ze betrokken was bij opera-uitvoeringen, kunst lied en oratorium concerten en gala recitals.

In 2015 studeerde ze af bij Roberta Alexander aan Codarts Rotterdam en nadien was ze betrokken bij de NJO Muziekzomer, het zomerfestival van de Nederlandse kamer- en orkest-akademie.

Ze is lid van de Zed Chamber Choir, een nieuw vocaal ensemble, dat zijn debuut concert in februari 2016 had en stichtend lid van a capella vocaal sextet Caffeine, dat zijn klank in de jazz / fusion / wereldmuziek ontwikkelt.

Haar diepgaande interesse in nieuwe muziek is te herkennen aan haar kamermuziek projecten: haar duo met percussionist Renato Penêda en duo SaraS met saxofonist Sarah Wünsche; en aan haar werk met AKOM Ensemble, een jong en dynamisch project gespecialiseerd in hedendaagse klassieke muziek met wie ze regelmatig samenwerkt. Sara treedt vaak op als solist met koren en heeft een breed repertoire van de vroege barok tot hedendaagse muziek en ook andere stijlen zoals folk / traditionele muziek en jazz / lichte muziek arrangementen.Of gebruik onderstaand formulier.
De naam van de solist wordt automatisch meegestuurd.
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Comments are closed.