Sara Klein Horsman

Mezzosopraan Sara Klein Horsman

Sara Klein Horsman

Mezzosopraan Sara Klein Horsman behaalde in januari 2012 haar masterdiploma aan het ArtEZ conservatorium. Gedurende haar opleiding studeerde zij bij Riekje Bakker en Harry van Berne. Na haar afstuderen werd Sara zowel het Romke Kalma Fonds als het Willem Mengelberg Fonds toegekend om haar verdere ontwikkeling te ondersteunen.

Ze vervolgde haar opleiding bij Jard van Nes en nam deel aan masterclasses bij onder andere Margreet Honig, Rudolf Jansen en Barbara Hannigan. Momenteel wordt Sara gecoacht door Hanneke de Wit.

Sara is een veelgevraagd soliste. Ze soleerde bij toonaangevende orkesten als Holland Baroque Society, HET Symfonieorkest en Concerto d’ Amsterdam. Ze was onder andere te horen in de passionen en cantates van J.S. Bach, het Requiem van W.A. Mozart, Die Mutter van H. Eisler, het Stabat Mater van G.B. Pergolesi en de Messe Solonnelle van G. Rossini.

Met pianiste Vesna Dimcevska geeft Sara regelmatig liederenrecitals. Het duo trad samen op tijdens Het Grachtenfestival Amsterdam. Sinds november 2015 zijn zij een van de duo’s van Vrienden van het Lied.

In 2012 werd speciaal voor Sara de kameropera Ophelia gecomponeerd, door de hedendaagse componist Gustavo Trujillo.

Daarnaast is Sara een van de oprichters van Vliegwiel, een collectief van jonge musici. Samen realiseerden ze twee vernieuwende opera-producties en toerde ze langs de Nederlandse theaters


Of gebruik onderstaand formulier.
De naam van de solist wordt automatisch meegestuurd.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Comments are closed.