Ruth Willemse

Mezzosopraan Ruth Willemse

Ruth Willemse

Ruth Willemse studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam en aan het Prins Claus Conservatorium waar zij in 2013 haar Master zang afrondde.

Bij de Nationale Opera & Ballet maakte ze als Maddalena in Reimsreisje (naar Il Viaggio a Reims) in 2015 haar debuut.
Bij de Nederlandse Reisopera zong ze de rol van Kate Pinkerton in Madama Butterfly, Berta in Il Barbiere di Siviglia en Old Lady in een
pocket versie van Bernsteins Candide. Ze vertolkte Miss Todd in The Old Maid and the Thief, Concepcion in L’heure Espagnole, Ciesca in Gianni Schicchi. Ze zong Cornelia in Giulio Cesare o.l.v. Michael Chance en maakte in 2016 haar debuut in de NTR Matinee als Madre di Cio Cio San in Madama Butterfly.
Ruth is regelmatig te horen in liedrecitals; zij vormt een duo met pianist Vital Stahievitch met wie zij in 2018 liederen van Mahler, Elgar en Wagner opnam, uitgebracht bij ETCETERA-Records. Op festivals als het Grachtenfestival en het Peter de Grote Festival was zij te horen in opera’s en liedrecitals. En op het concertpodium vertolkt Ruth mezzo- of altpartijen zoals bijvoorbeeld de Matthäus Passion, de Messiah, het Requiem van Mozart, de Harmoniemesse van Haydn, het Oratorio de Noel van Saïnt – Saëns, Sea Pictures van Elgar en de Rückert Lieder van Mahler.Of gebruik onderstaand formulier.
De naam van de solist wordt automatisch meegestuurd.
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Comments are closed.