Ruth Willemse

Mezzosopraan Ruth Willemse

Ruth Willemse

Mezzosopraan Ruth Willemse studeerde in 2013 af bij Marion van den Akker aan het Prins Claus Conservatorium. Zij is regelmatig te horen in liedrecitals, op festivals als het Grachtenfestival en het Peter de Grote Festival en op het concertpodium waar zij de mezzo of altpartijen zingt uit het concertrepertoire zoals de Matthäus Passion, het Requiem van Fauré, Duruflé en Mozart, de Harmoniemesse van Haydn, het Oratorio de Noel van Saïnt – Saëns, Sea Pictures van Elgar en de Rückert Lieder van Mahler.

Zij vertolkte diverse operarollen: Maddalena in Reimsreisje (pocketversie Il Viaggio a Reims, Nationale Opera & Ballet), bij de Nederlandse Reisopera de rol van Berta in Il Barbiere di Siviglia, en Paquette / Old Lady in een pocket versie van Bernsteins Candide. Ze zong Miss Todd in The Old Maid and the Thief (2011), Concepcion in L’heure Espagnole (2012), Ciesca in Gianni Schicchi (2010).). Toekomstige engagementen zijn Kate Pinkerton en Suzuki (understudy) in Madama Butterfly (Nederlandse Reisopera) en Margeret in Wozzeck (Vara Matinee).

Ruth werkte o.a. met de dirigenten Antonino Fogliani Marc Piollet, Hans Leenders, Roberto Beltran-Zavala en Wouter Padberg en de regisseurs Laurence Dale, Marcel Sijm, Elsina Jansen, Jos Groenier, Paul-Emile Fourny en Xander Straat.


Of gebruik onderstaand formulier.
De naam van de solist wordt automatisch meegestuurd.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Comments are closed.