Rutger van Oeveren

Bariton Rutger van Oeveren

Rutger van Oeveren

Rutger van Oeveren (1994) studeerde aan de oude muziekopleiding van het Conservatorium van Amsterdam, bij Xenia Meijer en Maarten Koningsberger. Momenteel studeert hij bij Xenia Meijer en Marcel Boone. Hij soleerde o.a. onder leiding van Ed Spanjaard, Paul Dombrecht en Jos van Veldhoven in zalen als TivoliVredenburg (Utrecht) en ’t Muziekgebouw (Amsterdam). Reeds meerdere malen trad hij live op op Radio 4.
Rutger werkte met regisseurs als Jeroen Lopes-Cardozo en zong de voor hem geschreven rol van Jonah in de opera De Tempelberg (2016) van Nina Fukuoka. Ook verscheen hij als Guglielmo in Mozart’s Cosí fan tutte en als de Drunken Poet in Purcell’s Fairy Queen. Rutger soleert regelmatig in cantates en oratoria, zoals de Matthäus en de Johannes Passion, het Weihnachtstoratorium, de Messiah, maar ook in recentere werken als het Duruflé Requiem en de Rückert Lieder van Mahler. Daarnaast is Rutger een groot liefhebber van liedrepertoire. Regelmatig vormt hij een liedduo met Wouter Harbers en Jaap Kooi.
Masterclasses volgde Rutger o.a. bij Elly Ameling, Robert Holl, Margreet Honig, Emma Kirkby, en Peter Kooij. Rutger studeerde tevens als gaststudent aan de opleiding mime corporel van de Theaterschool in Amsterdam en aan de acteursopleiding van Washington University in St. Louis, Missouri (VS). Ook speelde hij mee in meerdere theatervoorstellingen. In 2017 studeerde Rutger af in de filosofie aan de Vrije Universiteit van Amsterdam.Of gebruik onderstaand formulier.
De naam van de solist wordt automatisch meegestuurd.
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Comments are closed.