Robert-Jan Agricola

Bas Robert-Jan Agricola

Robert-Jan Agricola

De bas-bariton Robert-Jan Agricola studeerde naast Klassieke Talen aan de Universiteit van Leiden Klassiek Zang aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, bij onder andere bij Rita Dams. Als koorzanger zong hij bij talloze (professionele) koren, waaronder Cappella Amsterdam, het Laurens Collegium, PA’dam, het World Chamber Choir en The Gents.
Momenteel richt Robert-Jan zich voornamelijk op het werk als solist. Door zijn grote bereik kan hij zowel partijen voor lage bas als partijen voor bariton voor zijn rekening nemen. Hij zong bij vele barokconcerten, nam meerdere malen de rol van Aeneas in Dido and Aeneas van Purcell voor zijn rekening en vertolkte in Bach’s Matthäus Passion en Johannes Passion meerdere malen de Christusrol en de Pilatusrol, o.a. bij Bachkoor Holland onder begeleiding van het Concertgebouw Kamerorkest. Recente projecten waren Mozarts Requiem, Francks Les Sept Paroles en The Messiah van Händel.
Hij werkte met dirigenten als Peter Dijkstra, Paul Hillier, Tõnu Kaljuste en Daniel Reuss.
De laatste jaren studeerde Robert-Jan bij Meinard Kraak, Marjan Kuiper en Sasja Hunnego. Op dit moment wordt hij gecoacht door Prizrenka Petkovic aan de McCray International Studio of Vocal Arts in Den Haag.Of gebruik onderstaand formulier.
De naam van de solist wordt automatisch meegestuurd.
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Comments are closed.