Robert-Jan Agricola

Bas Robert-Jan Agricola

Robert-Jan Agricola

De bas-bariton Robert-Jan Agricola studeerde naast Klassieke Talen aan de Universiteit van Leiden Klassiek Zang aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, bij onder andere bij Rita Dams. Als koorzanger zong hij bij talloze (professionele) koren, waaronder Cappella Amsterdam, het Laurens Collegium, PA’dam, het World Chamber Choir en The Gents.

Momenteel richt Robert-Jan zich voornamelijk op het werk als solist. Zo zong hij bij vele barokconcerten, nam meerdere malen de rol van Aeneas in Dido and Aeneas van Purcell voor zijn rekening en vertolkte in Bach’s Matthäus Passion en Johannes Passion meerdere malen de Christusrol en de Pilatusrol, o.a. bij Bachkoor Holland onder begeleiding van het Concertgebouw Kamerorkest. Dit jaar zong hij naast de Passies onder andere Les Sept Paroles van Franck en het Requiem van Mozart.

Hij werkte met dirigenten als Peter Dijkstra, Paul Hillier, Tõnu Kaljuste en Daniel Reuss.

De laatste jaren studeerde Robert-Jan bij Meinard Kraak, Marjan Kuiper en James McCray. Op dit moment wordt hij gecoacht door Sasja Hunnego en David Visser.Of gebruik onderstaand formulier.
De naam van de solist wordt automatisch meegestuurd.
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Comments are closed.