Petra Stoute

Mezzosopraan Petra Stoute

Petra Stoute

De Nederlandse mezzosopraan Petra Stoute is een veelzijdige soliste die geprezen wordt om haar heldere, warme geluid en haar energieke podiumpresentatie. In Nederland is ze regelmatig te gast bij verscheidene oratoriumkoren en verenigingen. Daarnaast is ze actief op operagebied.

Petra beheerst de kunst van het legato zingen en beschikt over de vocale flexibiliteit die nodig is voor virtuoze coloratuurpartijen. Binnen het oratoriumrepertoire leent Petra’s stem zich voor zowel de alt als de mezzosopraan/sopraan II partijen.

Tijdens haar masterstudie aan het Conservatorium van Amsterdam werd Petra gecoacht door bariton Pierre Mak en pianist Dido Keuning. Ze nam deel aan masterclasses van o.a. Margreet Honig, Paul Triepels, Michael Chance, David Wilson Johnson, Hana Schwarz, Jard van Nes, Maarten Koningsberger, Udo Reinemann, Rudolf Jansen en Roberta Alexander. Na het behalen van haar masterdiploma heeft Petra intensief les gehad van mezzosopraan Xenia Meijer. Momenteel wordt zij gecoacht door vocal coach Brian Masuda en regisseur Hans Nieuwenhuis. IN de zomer van 2014 nam ze deel aan het internationale trainingsprogramma voor jonge operazangers van de Académie de la Roche D’Hys in Frankrijk. Hier werkte Petra met vooraanstaande dirigenten, castingdirectors en agents van uit Europa en Canada.

In 2013 debuteerde Petra bij de Nederlandse Opera als Lehrbube in Wagner’s die Meistersinger von Nürnberg. Marc Albrecht dirigeerde de opera en de uitbundige regie was in handen van regisseur David Alden. In 2012 zong ze bij de Nationale Reisopera de rol van Cherubino in de voorstelling “Figaro in four quartets” een muziektheatervoorstelling van Opera Studio Nederland en het Resident Artists Programme van de Nationale Reisopera. De jaren hiervoor zong Petra o.a. de rol van Hansje in Humperdinck’s “Hänsel und Gretel”, Sally in Barbers “a Hand of Bridge”, Sorceress, 2nd Woman en Spitit in Purcell’s “Dido and Aeneas”

Als oratoriumsoliste heeft ze een groot repertoire opgebouwd. Op haar repertoire staan de grote werken zoals Bachs Matthäus Passion , het Mozart Requiem en Rossini’s Petit Messe Solennelle maar ook minder frequent uitgevoerde werken zoals Händels Judas Maccabeus en Elgars The Music Makers. Zie verder haar repertoirelijst via deze site.


Of gebruik onderstaand formulier.
De naam van de solist wordt automatisch meegestuurd.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Comments are closed.