Petra Ehrismann

Alt Petra Ehrismann

Petra Ehrismann

Petra Ehrismann is geboren in Zwitserland. Na de middelbare school begon zij haar studie dwarsfluit aan de Musikhochschule Winterthur-Zürich, waar ze in 1996 met onderscheiding afstudeerde.

Naast haar activiteiten als fluitiste op het gebied van zowel orkestspel als kamermuziek hield zij zich ook al geruime tijd bezig met haar tweede instrument, de stem.

2001 begon zij haar professionele zangopleiding aan het Conservatorium van Amsterdam bij Paula de Wit. Later studeerde ze bij Pierre Mak, bij wie zij in juni 2006 haar diploma behaalde. Ze volgde meerdere masterclassen en sinds 2006 regelmatig privélessen bij Margreet Honig. Tegenwoordig laat ze zich ook af en toe door Sarah Castle in Manchester coachen.

Zij verleent haar medewerking regelmatig aan professionele ensembles en kamerkoren in Nederland (Cappella Amsterdam, Nederlands Kamerkoor) en Duitsland (Balthasar Neumann Chor). Bij het Vocaallab Nederland en de Companie Bischoff is ze geregeld in muziektheaterproducties te zien. Bovendien is ze lid van het in 2005 opgerichte vokaalkwartet Quatre Bouches.

Solistisch was Petra Ehrismann in Nederland in verschillende oratoria te horen, o.a. de Mattheuspassie, het Weihnachtsoratorium, de Hohe Messe en diverse cantates van Bach, het Requiem van Mozart, Elias van Mendelssohn en Messiah van Händel. In januari 2005 zong zij voor het eerst solistisch in het Concertgebouw Amsterdam, in de Missa brevis van Kodaly.

In maart 2008 was ze te horen in de voorstelling “Knekelman en de terroristen” van Theater De Plaats Arnhem en in april 2009 in de opera “Dichtertje” van Harke Jan van der Meulen, een productie van “Opera op straat”.Of gebruik onderstaand formulier.
De naam van de solist wordt automatisch meegestuurd.
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Comments are closed.