Patrick Pranger

Bariton Patrick Pranger

Patrick Pranger

Patrick Pranger kreeg zijn zangopleiding aan het Noord-Nederlands Conservatorium te Groningen. Hij werd tijdens deze opleiding gecoacht door Sasja Hunnego, Wout Oosterkamp en Gerda van Zelm. De laatste jaren van zijn opleiding genoot hij aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Hier volgde hij ook lessen op het gebied van opera en oude muziek.

Als bariton heeft hij zich ontwikkeld als een veelzijdig zanger. Zo zong hij een kleine rol in Wagners ‘Tristan und Isolde’ o.l.v. Valery Gergiev en excelleerde hij als ‘Il Commendatore’ in Mozarts ‘Don Giovanni’ o.l.v. de beroemde klavecinist en dirigent Richard Egarr. Met het Haagse operagezelschap Opera2Day zong hij de rol van Horatio in Hamlet van A. Thomas. Met Jan-Willem de Vriend en zijn Combattimento Consort voerde hij werken uit van Händel, en soleerde hij meerdere malen bij Bachkoor Holland en het Concertgebouw Kamerorkest. Als solist werkte hij met dirigenten als Kenneth Montgomery, Peter Dijkstra, Paul McCreesh en zong hij als ensemblezanger bij het World Youth Choir, The Gents en het Nederlands Kamerkoor.

Ook al is Patrick op alle zangdisciplines actief, toch heeft hij een voorkeur voor het oratoriumvak. Zo zong hij de grote werken en vele cantates van J.S. Bach, maar ook bijvoorbeeld de ‘Petite Messe Solennelle van G. Rossini en de requiems van Brahms, Duruflé, Fauré en Mozart. Daarnaast werd concertmuziek als de ‘Carmina Burana’ van C. Orff en ‘Les Noces’ van I. Strawinsky door deze bariton uitgevoerd. Sinds 2015 vormt hij samen met sopraan Petra Stoute, mezzosopraan Florieke Beelen en tenor Leon van Liere het solistenkwartet CLARUS.

Patrick is naast zanger ook dirigent. Naast het dirigeren van zijn eigen ensembles wordt Patrick steeds vaker als gastdirigent gevraagd en is hij een graag geziene gastdocent ensembleleiding op het Koninklijk Conservatorium.

Masterclasses volgde Patrick bij Miranda van Kralingen, John Bröcheler, Marius van Altena, Michael Chance, Johanette Zomer en Stephan MacLeod.

Jan Willem Westerhuis is Patrick’s vocal coach.Of gebruik onderstaand formulier.
De naam van de solist wordt automatisch meegestuurd.
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Comments are closed.