Oliver Pürckhauer

Bas Oliver Pürckhauer

Oliver Pürckhauer

Oliver Pürckhauer werd geboren in Stuttgart
Hij begon zijn zangstudie bij de Mexicaanse tenor en zangdocent Armando Mora. Later behaalde hij zijn bachelor en master in Mannheim bij professor Snezana Stamenkovic.
Tijdens zijn studie was hij al actief als oratoriumzanger en zong hij b.v. in de Johannes Passion van Bach de aria’s en de rol van Pilatus, de Petite Messe Solennelle en Missa di Gloria van Rossini, van Gounod de Cecilia Mis en vele andere werken.
In 2015/16 zong Oliver Pürckhauer bij de Accademia della Scala in Milan en later ook in andere belangrijke theaters zoals “Scala di Milano”, Maggio Musicale in Florijn, Theater Basel, Teatro Comunale in Verona, National theater in Mannheim en Teatro Massimo Bellini in Catania, Sicilë.
Op zijn repertoire staan b.v. de rollen: “Papageno“, “Sarastro“, “Sprecher“ en “zweiter Geharnischter“ in de “Zauberflöte”, “Figaro“ in “Le Nozze di Figaro“ beide van W.A.Mozart en “Don Basilio“ in “Il Barbiere di Siviglia” van G.Rossini.
Oliver ontving masterclasses van Ulrich Eisenlohr, Peter Stein, Angelika Kirchschlager, Luciana Serra, Luciana D’Intino, Renato Bruson, Marco Gandini, Armando Mora en de King’s Singers.Of gebruik onderstaand formulier.
De naam van de solist wordt automatisch meegestuurd.
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Comments are closed.