Nicole Fiselier

Sopraan Nicole Fiselier

Nicole Fiselier

De sopraan Nicole Fiselier studeerde Klassiek Zang aan Codarts bij Roberta Alexander. Daarna vervolgde ze haar zangstudie privé bij Marjan Kuiper.

Op dit moment wordt ze daarnaast gecoacht door Mirsa Adami, Peter Nilsson en Ira Siff. Ze volgde masterclasses bij onder andere Margreet Honig, Emma Kirkby en Nelly Miricioiu. Nicole’s muzikale interesse reikt van oude tot hedendaagse muziek. Dit resulteert in een zeer diverse concertpraktijk. Nicole is een veelgevraagd soliste voor oratoria waaronder de Psalm 42, (Mendelssohn) Matthäus Passion, Krönungsmesse, Die Schöpfung, Oratorio de Noël en Messiah.

Ze zong soli onder leiding van onder andere Gijs Leenaars, Wiecher Mandemaker, Gilles Michels, Leo Rijkaart en Jos Vermunt. In 2017 trad Nicole op in Japan en België in de rol van Apollonia op in Haydn’s La Canterina met La Petite Bande onder leiding van Sigiswald Kuijken. In datzelfde jaar zong ze de rol van Collonella bij Opera Nijetrijne in een bewerking van Il mondo alla rovescia van Salieri.

In 2015 seizoen was ze bij Holland Opera te horen in The Day After, een nieuwe opera van Jonathan Dove in de rol van Young Woman. Als koorsopraan zingt ze bij de Nationale Opera, het Groot Omroepkoor en het Rotterdam Symphony Chorus. Nicole houdt ook van uitstapjes naar andere muzieksoorten. Zo trad ze op met de band Efterklang tijdens hun symfonische tour in Nederland, België, Noorwegen en Zweden. Met pianiste Cathelijne Noorland vormt Nicole Duo Ruby. Ze traden op in de Kasteelconcertenserie, festivals Opera aan de Schie en Rotterdamse Operadagen met afwisselende thematische lied- en operaprogramma’s.



Of gebruik onderstaand formulier.
De naam van de solist wordt automatisch meegestuurd.
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Comments are closed.