Mónica Monteiro

Sopraan Mónica Monteiro

Mónica Monteiro

Portugese sopraan Mónica Monteiro begon haar muzikale opleiding op haar 7e, als vioolleerlinge. Ze studeerde Oortraining en Zang en behaalde haar diploma´s in respectievelijk 2005 en 2010 aan de Escola Superior de Música de Lisboa, Portugal. Nadat zij enkele jaren haar werk als oortrainingsdocente en zangeres gecombineerd had, besloot Mónica om zich op slechts een van de twee te richten. Ze koos voor zingen.

Ze staat open voor alle repertoires, van renaissance tot hedendaagse muziek, hoewel zij  met name geprezen wordt voor haar prestaties in de Italiaanse en Duitse barokperiode.

Mónica heeft o.a. uitgevoerd: Bachs St John’s Passion en Weihnachts Oratorium, Handels Israel in Egypt, Carissimis Jepthe, Monteverdi’s Tancredo ed Clorinda, Vivaldi’s Salve Regina en Ferrandini’s Il pianto di Maria, onder leiding van dirigenten als Laurence Cummings, Richard Egarr, Peter Dijkstra en Risto Joost. Mónica heeft enkele werken van de Portugese barokperiode opgenomen als soliste.

Ze heeft tevens brede ervaring als zangeres van koren en ensembles waarbij ze gewerkt heeft met diverse groepen in Nederland, België, Duitsland en Portugal, waaronder met het Amsterdam Baroque Choir, de Nederlandse Bachvereniging, Currende, Vox Luminis (België), Gulbenkian-koor, Officium Vocal Group en Sete Lágrimas (Portugal).

Momenteel is Mónica kernlid van het Nederlands Kamerkoor en werkt ze samen met andere ensembles zoals het Egidius Kwartet (Nederland) en het Ludovice Ensemble (Portugal) waarin ze zowel als ensemble-zangeres als soliste zingt.

Ze is daarnaast medeoprichter van The Windsor Consort (Nederland), een vocaal ensemble dat gespecialiseerd is in de uitvoering van a capella gezongen muziek van de renaissance- en barokperiode.

Dankzij haar heldere en warme timbre voegt Mónica lichtheid en intensiteit toe aan haar uitvoeringen.Of gebruik onderstaand formulier.
De naam van de solist wordt automatisch meegestuurd.
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Comments are closed.