Mignon Primus

Sopraan Mignon Primus

Mignon Primus

Mignon Primus, sopraan, begon tijdens haar opleiding theater, film- en televisiewetenschappen de studie Classical Singing aan het conservatorium van Utrecht. Zij behaalde haar examen Music Performance (met docentbevoegdheid) bij de docenten Henny Diemer en Pierre Mak in 2006. Momenteel wordt ze gecoached door Marjan Kuiper.

Mignon’s stemgeluid is warm en helder. Haar kracht is haar intense expressie in dramatische aria’s en liederen met lange legato lijnen. Daarnaast heeft zij met haar acteerachtergrond en veelzijdige mimiek aanleg voor met name komische rollen. Mignon is als zangeres vaak gevraagd in opera, oratorium, lied en muziektheater. Zij vertolkte diverse rollen zoals Belinda (Dido and Aeneas van H. Purcell) en Euridice (l’ Orfeo van C. Monteverdi). In 2006 en 2007 was zij te horen als Mopsa in Le jugement De Midas van E. Grétry en als Zerline in de opera Fra Diavolo van C. Aubert, geproduceerd door ‘Stichting Intermezzo / Opera Nijetrijne’.In 2008 zong zij de rol van Adina in G. Donizetti’s L’ Elisir d’ Amore en in 2009 de rol van Jennie in Down in the Valley van K. Weill en de rol van Laura in Der Bettelstudent van C. Millöcker. Onlangs zong zij de rol van Annina in Eine Nacht in Venedig van J. Strauss en Lena in La Princesse jaune van C. Saint-Saëns. Zij is als soliste o.a. betrokken bij ‘Opera per tutti’ en ‘Stichting Youth Opera!’ waar zij o.a. zong in het operaproject ‘Water’ i.h.k.v. festival ‘Tweetakt’ en in de drie- minuten-opera ‘Maar het is er nog niet…’ i.h.k.v. De Culturele Zondagen.

Op gebied van oratorium heeft zij (zowel solo als in koorverband) vele cantates, motetten, ‘Magnificat’, ‘Hohe Messe’ en de Matthäus, -Johannes, – en Markus Passion van J.S. Bach op haar naam staan, tevens Messiah van G.F. Händel, Requiem van o.m. W.A. Mozart, G. Fauré en G. Verdi, missen van F. Schubert, Elias van Mendelsohn- Bartholdy en het bijzondere werk ‘The Mirror of Perfection’ van R. Blackford. Zij was ondermeer te horen in de Notturni van W.A. Mozart voor sopraan, alt, basklarinet en bassethoorns, uitgevoerd in de Kleine Zaal van Muziekcentrum Vredenburg en zong de sopraansolo uit Israël in Egypt van G.F. Händel, uitgevoerd i.h.k.v. de veertigste editie van de Kurt Thomas Cursus o.l.v. Daan Admiraal en Erik van Nevel. Ook zong zij de sopraansolo in het ballet Pulcinella van I. Strawinsky in de grote zaal van Muziekcentrum Vredenburg o.l.v. Lev Markiz.

Mignon zingt solistisch bij o.m. ‘Stichting Residentie Bach Ensembles’, bij Ensemble ‘Voices Bussum’ en bij ‘Stichting Bach Cantatediensten Utrecht’. Als koorzangeres zingt zij bij “The Bach Choir and Orchestra’ o.l.v. P. Leusink, bij ‘PA’dam’ o.l.v. K. van Nieukerken, bij ‘Consensus Vocalis’ o.l.v. Klaas Stok het ‘Laurens Collegium’ te Rotterdam.

Zij volgde masterclasses bij o.a. Udo Reinemann, Margreet Honig, Adriaan de Wit, Peter Kooij, Roberta Alexander, Johanette Zomer en Nelly Miricioiu en werkte zowel solistisch als in ensemble-verband onder diverse dirigenten zoals Kenneth Montgomery, Bas Pollard, Otto Tausk, Jan Willem de Vriend en Jos Vermunt.

Op acteergebied volgde zij gedurende twee jaar de vooropleiding voor de toneelschool in Utrecht en het voorbereidend jaar voor de Toneelschool in Maastricht, naast diverse theater, en mimecursussen bij o.a. Wilfred van de Peppel en Ide van Heiningen.

Tot slot treedt Mignon regelmatig op bij Operagezelschap ‘Belcanto’ en met haar eigen ensemble ‘Trio Dame Blanche’.


Of gebruik onderstaand formulier.
De naam van de solist wordt automatisch meegestuurd.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Comments are closed.