Michael Wilmering

Bariton Michael Wilmering

Michael Wilmering

Michael Wilmering behaalde zijn bachelor cum laude en zijn master met onderscheiding aan het Conservatorium van Utrecht bij Henny Diemer.
Op het Internationaal Vocalisten Concours won hij met pianist Javier Rameix de juniorprijs, de persprijs en de IVC-Prijs in categorie Liedduo. In 2015 stond Michael Wilmering in de halve finale van het Belvedere Concours en in 2017 was hij genomineerd voor de Grachtenfestival prijs.
Wilmering verdiept zich graag in de liedkunst, maar is ook veel te zien in opera’s. Zijn repertoire omvat rollen als Bob – The old Maid and the Thief, Figaro/Il conte di Almaviva – Le nozze di Figaro, Jake – Porgy and Bess, Papageno – Die Zauberflöte (Zingen bij DNO), Marullo – Rigoletto (Teatro Mayor, Colombia), Thierry – Dialogues de Carmelites (DNO), Conte Robinsson – Il matrimonio secreto (DNO-Reisopera-Operazuid), Goethe in de wereldpremière van Theatre of the World van L. Andriessen (DNO), Cappadocier – Salome (DNO) en de titelrol van Caliban op het Opera Forward Festival van de DNO.
Momenteel werkt hij samen met choreograaf Peter Leung regisseuse Monique Wagemakers en de uit Syrie gevluchte danser Ahmad Joudeh. Hun voorstelling ‚Grenze(n)loos’ is in verschillende theaters te zien.
Michael wordt gecoacht door Rosemary Joshua is dit jaar verbonden zijn aan de Opera van StuttgartOf gebruik onderstaand formulier.
De naam van de solist wordt automatisch meegestuurd.
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Comments are closed.