Merel van Geest

Sopraan Merel van Geest

Merel van Geest

Merel van Geest (Sopraan) heeft in 2009 haar Master diploma klassiek zang cum laude heeft behaald aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Gerda van Zelm en Diane Forlano. Tevens heeft ze haar tweede Master in Music for New Audiences en Innovative Practice, afgesloten een internationaal samenwerkingsverband tussen verschillende conservatoria. Ze werd benoemd tot Haags toptalent. Zij heeft hierdoor een eigentijdse geënsceneerde Matthaus Passion geproduceerd en gezongen en een Stabat Mater van Pergolesi uitgevoerd in samenwerking met de ‘Nacht van de Vluchteling’.

In haar carriere heeft ze zich al van vele kanten laten horen. In de opera zong ze de hoofdrol in Iphigenie en Aulide van Gluck, heeft ze stages bij het Onafhankelijk en Nationale Toneel en gespeeld en zong ze Feres in de nieuwe opera’ De kinderen van Medea’. Ook zong ze de rol van Laetitia in the ‘Old maid and the Thief’ van Menotti en Grietje uit Hans en Grietje van Humperinck. Haar laatste rollen waren Lucy uit The Telephone van Menotti en Suzanna uit Le nozze di Figaro.

Ook in het oratorium in Merel een veel gevraagd soliste. Het Brahms requiem zowel het Requiem van Faure, Johannes/ Matthaüs Passion, Weihnachtsoratorium, de Schöphung en de Messiah stonden recentelijk op het programma.

Haar repertoire kenmerkt zich door grote diversiteit. Merel is een all-round zangeres die zowel lied, opera, barok, oratorium als musical met veel liefde aan haar publiek brengt.

 


Of gebruik onderstaand formulier.
De naam van de solist wordt automatisch meegestuurd.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Comments are closed.