Máté Fülep

Bariton Máté Fülep

Máté Fülep

Máté Fülep werd geboren in 1986 in Hongarije. Daar studeerde hij af als uitvoerend kunstenaar in 2009. Hij nam deel aan verschillende concoursen en won ondermeer in 2007 in Budapest het 2de Internationaal Oratroriumzanger Concours. In 2008 in Gyala het 1ste Internationaal Ferenc Erkel Zangconcours en in 2010 een stageplaats van Het Wagner Genootschap bij het Festival van Bayreuth.

Vanaf 2005 was hij lid en solist bij de Csokonai Theater in Debrecen. Hij concentreerde zich daar op het zingen van oratoria en liederen. In 2009 begon zijn loopbaan bij de opera. Sindsdien zong hij de rol van Figaro in Mozart’s Le Nozze di Figaro bij het National Theater van Sveged.

Later zong hij Ping in Puccini’s Turandot, Guglielmo in Cosi fa tutte van Mozart, Scselkalov in Boris Godunov van Muszogskij, Silvio in Pagliacci van Leoncavallo, Morales Dancairo in Carmen van Bizet, Don Giovanni in de gelijknamige opera van Mozart en Marcello in la Bohéme van Puccini. In 2013 studeert hij af als zanger aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag.


Of gebruik onderstaand formulier.
De naam van de solist wordt automatisch meegestuurd.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Comments are closed.