Marleen Everink

Sopraan Marleen Everink

Marleen Everink

De Nederlandse sopraan Marleen Everink rondde haar bachelor fase klassiek solozang aan het conservatorium in Maastricht cum laude af in 2011. Parallel aan haar bachelor zang is Marleen in 2008 gestart met haar bachelor koordirectie bij componist en dirigent Ludo Claesen, deze heeft ze in 2012 afgerond. In 2013 heeft Marleen ook haar Master in de solozang behaald aan het conservatorium te Utrecht bij Charlotte Margiono. Momenteel wordt zij gecoacht door Gemma Visser.

Marleen zingt regelmatig solistisch in Nederland en de Euregio. Vooral voor oratorium werken wordt zij het meest gevraagd. De grote bekende oratoria werken zijn bij haar als sopraansolist dan ook goed bekend. Van Bach en Händel tot Rossini, Brahms en Poulenc. Maar ook van Mozart zong zij meermalen zijn Requiem, de Vesperae, de Missa Solemnis in C en zijn Exsultate Jubilate.

Ook in andere stijlen is Marleen gepassioneerd, zo houdt zij erg van kamermuziek en lied, daarnaast zingt zij projectmatig mee met het koor van Opera Zuid.

In 2010 zong zij de rol van Gianetta in ‘The Gondoliers’ van Gilbert & Sullivan. En in het najaar van 2014 vertolkte zij de vrouwelijke hoofdrol van Sonja in ‘Der Zarewitsch’ van F. Lehár.

Marleen won op 9 april 2011 de Music Award in Maastricht. En in juni 2011 was zij laureaat bij de Nederlandse Vocalisten Presentatie.

Zij volgde onder andere masterclasses van Rudolf Jansen, Türid Karlsen, Mariette Witteveen, Ulrich Eisenlohr, Ruth Ziesak, Jard van Nes, Nelly Miricioiu, Robert Holl, Noemi Zarubova, Joop Schets en Johanna Gutzwiller.

Het ensemble zingen vormt voor Marleen een belangrijk onderdeel van haar muzikale carrière, zo zong zij via het Schleswig Holstein Festival Chor in grootschalige, professionele koorwerken mee in het buitenland. Waaronder Beethovens ‘Missa Solemnis’ met het Bamberger Symphoniker en de 8ste Symphonie ‘Der Tausend’ van Mahler in Praag, Hamburg en Hannover.

Vanaf 2012 zong Marleen als freelancer een aantal projecten mee bij het Groot Omroep Koor, daarnaast is zij ook aangenomen als freelancer bij Capella Amsterdam en Studium Chorale. Het zingen in professionele koren en het werken met grote dirigenten geeft haar ook veel inspiratie met de koren waar zij zelf als dirigent voor staat.

 Of gebruik onderstaand formulier.
De naam van de solist wordt automatisch meegestuurd.
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Comments are closed.