Marleen Everink

Sopraan Marleen Everink

Marleen Everink

De uit Enschede afkomstige sopraan Marleen Everink is momenteel bezig met haar master solozang bij Charlotte Margiono aan het conservatorium in Utrecht. Ze studeerde juni 2011 af voor haar Bachelor solozang in Maastricht. Daarnaast studeert ze in Maastricht dit schooljaar af voor haar bachelor koordirectie bij Ludo Claesen. Vanaf 2006 is Marleen regelmatig solistisch te horen in de Euregio. Zij is vooral een veelgevraagd oratorium soliste. Zo zong zij in de Aachener Dom o.a. Schuberts mis in G en Haydns Maria Zellermesse. Zij zong in uitvoeringen ‘From Olivet to Calvary’ van J.H. Maunder, in de Mattheus-Passie van Kühnhausen, werken uit Händels Brockes-Passion, Bachs oorspronkelijke Johannes Passion en de Messiah van Händel.

Ook in andere stijlen is Marleen gepassioneerd, zo zingt zij veel kamermuziek, lied en ligt ook de opera en operettewereld haar na. In november 2010 werkte zij mee aan de meerdaagse productie van Opéra Comique Maastricht als Gianetta in ‘The Gondoliers’ van Gilbert & Sullivan.

Marleen won op 9 april 2011 de Music Award in Maastricht.

Zij volgde onder andere masterclasses van Ulrich Eisenlohr, Ruth Ziesak, Jard van Nes, Nelly Miriciociu, Noemi Zarubova, Joop Schets en Johanna Gutzwiller.
Het ensemble zingen vormt voor Marleen een belangrijk onderdeel van haar muzikale carrière, zo zingt zij via het Schleswig Holstein Festival Chor in grootschalige, professionele koorwerken mee in het buitenland, zoals onder andere in Beethovens ‘Missa Solemnis’ met het Bamberger Symphoniker en de 8ste Symphonie ‘Der Tausend’ van Mahler in Praag, Hamburg en Hannover. Zij werke met dirigenten als Christoph Eschenbach, Christopher Hogwood, Stefan Parkmann en Edward Caswell ook zong zij met Bobby McFerrin.

In 2011 was Marleen laureaat bij de Nederlandse Vocalistenpresentatie.Of gebruik onderstaand formulier.
De naam van de solist wordt automatisch meegestuurd.
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Comments are closed.